Хто не дав голосів за відставку уряду Яценюка
Україна

Хто не дав голосів за відставку уряду Яценюка

17 лютого 2016, 10:33
1
0
Сподобалось?
0

Вчора український парламент визнав роботу Кабінету Міністрів України незадовільною, проте не відправив його у відставку. Попри багато гучних заяв напередодні та у день заслуховування звіту Уряду, парламентарі не набрали достатньої кількості голосів. За відставку Кабміну на чолі з Арсенієм Яценюком проголосували 194 депутати при 226 необхідних. Наступного разу питання недовіри Уряду тепер може підніматися не раніше осені.

Хто не додав голосів, можемо зробити висновки з аналізу даних про поіменне голосування, які є на сайті Верховної Ради України.

Зрозуміло, що за відставку свого прем’єра не голосувала його фракція – «Народний фронт», так само вчинила група «Відродження». Перед самим голосуванням вийшли із залу більшість депутатів «Опоблоку». Зрештою із 43 депутатів фракції за відставку Уряду висловилися лише 8. А от Наталія Королевська, яка незадовго перед цим висловила гнівний спітч проти Кабміну і зловтішалася його звільненням, на ділі виявилася більш поблажливою й проголосувала проти відставки Уряду.

Для відставки уряду Арсенія Яценюка Верховній Раді забракло 32 голоси.

Найбільша фракція парламенту «Блок Петра Порошенка» дав 97 голосів 136. Найбільш дисциплінованою виявилася «Самопоміч» - 25 голосів із 26 можливих. Ще один учасник коаліції «Батьківщина» виділив 15 голосів із 19. Радикальна партія Ляшка віддала 15 голосів за відставку Уряду, маючи 21 депутата. Також за відставку уряду проголосували 28 із 51 позафракційного депутата. Створена покійним нині уже Ігорем Єремеєвим група «Воля народу» теж не підтримала відставку Яценюка. За неї віддали голоси лише 6 із 20 членів групи.

Пізніше два депутати Костянтин Усов (БПП) та Ігор Луценко («Батьківщина») заявили, що їхні голоси не зарахували через збій системи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • киянка
    киянка

    Відставки Шокіна та Яценюка ще чекати довго. Один у відпустці, інший так вчепився за крісло, що годі й відірвати. І совість мовчить, ще не все прибрали до рук, ще не всі оборудки провели через офшори.

    17 лютого 2016, 11:39
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися