У татар у Криму відібрали будівлю Меджлісу
Україна

У татар у Криму відібрали будівлю Меджлісу

8 березня 2016, 03:13
0
0
Сподобалось?
0

Суд Сімферополя відібрав головний офіс Меджлісу у кримськотатарського народу. Будівля знаходиться на вулиці Шмідта, 2 у Сімферополі і є об’єктом культурної спадщини. Про вилучення об’єкта в кримськотатарського народу повідомив повідомив РІА «Новини» «віце-прем'єр уряду Криму» Руслан Бальбек.

«Севастопольський апеляційний суд поставив крапку в суперечці і відновив історичну справедливість. Тепер будівля, є об'єктом архітектурної спадщини, вирощу у власність республіки», - зазначив Бальбек.

Окрім того, раніше «Верховий суд Криму» почав розгляд позову про визнання громадського об'єднання «Меджліс кримськотатарського народу» екстремістською організацією і його заборони на території РФ. Позов був поданий «прокурором республіки» Наталією Поклонською. Відповідачів виступає перший заступник голови меджлісу Наріман Меджліс – це виконавчий орган курултаю, який являє собою національний з'їзд, вищий представницький повноважний орган кримськотатарського народу. Делегати курултаю обираються раз в п'ять років. Лідери меджлісу кримських татар – Рефат Чубаров і Мустафа Джемільов. Окупаційна влада заборонила їм в’їзд на батьківщину на 5 років через протести проти анексії Криму.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися