Терешкова в Думі засідає поряд з Кобзоном
Україна

«Пролетіла»: Москаль намірився постирати Терешкову з табличок Закарпаття

7 квітня 2016, 17:17
0
0
Сподобалось?
0

За те, що підтримала анексію Росією українського Криму, губернатор Закарпаття Геннадій Москаль віддав розпорядження «стерти» ім’я першої космонавтки Валентини Терешкової та чинної депутатки Держдуми РФ з лиця очолюваної ним області: вулиці, названі на честь Терешкової, «декомунізують». Про це повідомляє офіційний сайт Закарпатської облдержадміністрації.

На сьогодні в регіоні близько 20 вулиць імені Терешкової. Найближчим часом усіх їх перейменують у рамках закону про декомунізацію.

«Совкова» традиція увічнювати в топонімах нині живих людей суперечить християнській етиці. Проте головне не це, а той факт, що Терешкова, як чинний депутат Держдуми РФ від президентської партії «Єдина Росія» і член вищої ради «Єдиної Росії», в березні 2014 року проголосувала за включення Криму до складу Росії та за введення в Україну російських військ, тобто підтримала анексію півострова», — аргументував свою позицію Москаль.

Він також нагадав, що в лютому 2014-го Терешкова в складі російської делегації особисто приїжджала до Криму для підготовки захоплення півострова.

«Такі дії повністю нівелюють усі попередні заслуги цієї особи в очах українського народу. Ми підшукаємо гідних людей, які були патріотами України, Закарпаття та заслуговують увічнення. В їхню честь будуть перейменовані нинішні вулиці Терешкової», — підсумував закарпатський очільник. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися