Коаліція нарешті погодила склад кабміну і нове керівництво Верховної Ради
Україна

Коаліція нарешті погодила склад кабміну і нове керівництво Верховної Ради

13 квітня 2016, 23:40
0
0
Сподобалось?
0

На вечір середи перемовини про створення в українському парламенті нової коаліції на базі БПП та «Народного фронту» добігли логічного завершення. Майже повністю затверджено склад Кабінету Міністрів (окрім керівника Міністерства охорони здоров’я), який очолить нинішній спікер ВРУ Володимир Гройсман. Також погоджено нове керівництво парламенту.

Персональний склад кабінету міністрів оприлюднив нардеп від БПП Сергій Лещенко.
За його словами, першим віце-прем’єром та міністром економіки буде Степан Кубів, також віце-прем’єрами мають стати Павло Розенко, Володимир Кістіон та В’ячеслав Кириленко – останній без окреслення зони відповідальності.

У Мінкультури повернеться Євген Нищук, міністром фінансів стане Олександр Данилюк, МВС і надалі очолюватиме Арсен Аваков, Мін’юст – Павло Петренко, за молодь і спорт відповідатиме Ігор Жданов, Мінсоцполітики очолить Андрій Рева, Мінрегіон – Геннадій Зубко (він же буде ще одним віце-прем’єром), Мінприроди – Остап Семерак, Мінагрополітики – Тарас Кутовий, Міносвіти – Лілія Гриневич, Міненерго – Ігор Насалик, Міністерство з питань АТО і окупованих територій – Вадим Черниш. Неузгодженою поки лишається кандидатура на МОЗ.

Новим спікером парламенту після переходу Володимира Гройсмана на посаду прем’єр-міністра стане «фронтовик» Андрій Парубій. Його першим замом планують призначити Ірину Геращенко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися