Єврокомісія проголосувала за скасування віз для українців
Україна

Єврокомісія проголосувала за скасування віз для українців

20 квітня 2016, 15:21
0
-1
Сподобалось?
-1

Єврокомісія подала законодавчу пропозицію щодо візової лібералізації для України. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Єврокомісії, повідомляє «Громадське».

«Комісія зобов'язана ввести безвізовий режим для подорожей на короткий термін до Європейського Союзу громадянам України, які мають біометричні паспорти, оскільки всі цільові показники, встановлені в плані дій для візової лібералізації, були виконані українським урядом», – йдеться в документі.

Як тільки Європейська Рада та Парламент ухвалить пропозицію, українським громадянам з біометричними паспортами більше не потрібні будуть візи для подорожей до 90 днів до Шенгенської зони.

Такий режим діятиме відносно всіх країн-членів, крім Ірландії та Великобританії, а також для чотирьох асоційованих країн-членів – Ісландії , Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії. Виняток стосується тільки короткострокових віз на 90 днів у 180-денний період для бізнесу, сімейних та туристичних подорожей.

Звільнення від візи не передбачає права на роботу в ЄС. Всі інші умови в’ізду до Шенгенської зони продовжать застосовуватись – потрібно буде довести наявність коштів та мету поїздки.

При цьому, член Європейської комісії з питань внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос очікує, що громадяни України дуже скоро зможуть подорожувати до Європейського Союзу без віз.

Як відомо, згідно з процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

Ця процедура займає не менше місяця. Після цього вона повинна бути затверджена Радою ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки, який збирається раз на квартал.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися