На вимогу росіян у Європі арештували майно Коломойського, Ярославського та Боголюбова
Україна

На вимогу росіян у Європі арештували майно Коломойського, Ярославського та Боголюбова

23 квітня 2016, 13:44
0
0
Сподобалось?
0

Лондонський суд заморозив майно олігархів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова у Європі.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням Bloomberg.

Майно було заморожене у рамках розгляду позову російської нафтової компанії «Татнєфть» від 22 березня на загальну суму в 380 мільйонів доларів.

За даними видання, судовий ордер стосується такого майна, як приватний літак, човен і майно в Англії та Франції. Зокрема, під його дію потрапила розкішна вілла Коломойського у Франції з гектаром землі, а також ще 50 акрів у французькому регіоні Верхня Савойя.

Щодо Боголюбова, то під дію ордера потрапили декілька об'єктів його дорогої нерухомості, включно з будинком поруч з Букінгемським палацом в Лондоні вартістю 5,7 млн доларів.

Позов також стосується бізнес-партнерів олігархів – Олександра Ярославського і Павла Овчаренка. Останній керує компанією «Укртатнафта».

«Татнєфть» звинувачує олігархів у незаконному розмитті долі росіян у компанії «Укртатнафта», а також у несплаті грошей за поставку нафти цій компанії у 2009 році.

Коментуючи позов, адвокат Боголюбова Алі Малек заявив, що вимоги «Татнєфті» є застарілими і стосуються «історичних подій». На його думку, час подання такого позову вже минув.

«Укртатнафта» створена відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ. Раніше 18,296% акцій НПЗ належало структурам, близьким до ВАТ «Татнєфть», ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану. Потім на підприємстві з'явилися нові акціонери, близькі до української групи «Приват» і бізнесмена Олександра Ярославського.

В результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в ЗАТ практично обнулена, а на підприємстві з'явився новий великий акціонер, пов'язаний з групою «Приват» - ТОВ «Корсан».

«Татнєфть» пред'явила позов Україні в травні 2008 року на підставі російсько-української угоди про захист інвестицій, укладеної в 1998 році, в зв'язку з насильницьким захопленням ЗАТ «Укртатнафта» в жовтні 2007 року і експропріації акцій «Татнєфті».

Російська компанія виграла справу - міжнародний арбітраж в липні 2014 року зобов'язав Україну виплатити «Татнєфті» компенсацію в розмірі 112 млн доларів плюс відсотки.

«Укртатнафта» заявила про готовність компенсувати державі всі витрати, пов'язані з виплатами за рішенням суду.

Апеляційний суд Парижу 18 жовтня розпочне розгляд по суті апеляційної скарги України на рішення міжнародного арбітражу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися