Кримський міліціонер-зрадник розповів, як допомагав росіянам окупувати півострів
Україна

Кримський міліціонер-зрадник розповів, як допомагав росіянам окупувати півострів

27 квітня 2016, 18:59
0
0
Сподобалось?
0

Колишній український міліціонер Володимир Мерцалов, який перейшов на бік РФ під час анексії Криму в 2014 році, розповів подробиці про захоплення півострова в інтерв'ю російській «Новой Газете».

За його словами, він очолив «ополчення», а під час захоплення аеропорту в Сімферополі співпрацював з військовими РФ.

«27 лютого ми оточили аеропорт, до мене підбіг хлопець, як я дізнався згодом, це був Ігор Стрєлков. «Володя, протримається ще трошки. З Севастополя їде підкріплення», - пригадав Мерцалов свою зустріч з колишнім головнокомандувачем «ДНР».

За його словами, через 30 хвилин до аеропорту під'їхали десять вантажівок без номерів, але Мерцалов зрозумів, що «на допомогу» прийшли російські військові.

«З машини вискочили бійці в тяжкому, з сучасною зброєю, оптичними прицілами. Вони потім допомагали нам при захопленні Держради і Ради міністрів», - пригадав Мерцалов.

Також Мерцалов повідав, що стояв на чолі переговорної групи з українськими військовими. Він заявляє, що найважче було в Феодосії, де була розташована військова частина 1-го окремого батальйону морської піхоти ВМС України. За словами Мерцалова, практично скрізь вдавалося домовитися з командуванням частин, а тут офіцери пройшли підготовку у США і штурмувати феодосійських морпіхів довелося по справжньому.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися