Російська сода в Україні подорожчає на чверть?
Україна

Російська сода в Україні подорожчає на чверть?

12 травня 2016, 23:59
0
0
Сподобалось?
0

Україна ввела мито на соду каустичну походженням з Російської Федерації. Його стягуватимуть протягом п’яти років. Про це йдеться у повідомленні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.

«Антидемпінгові заходи застосовуються шляхом запровадження справляння остаточного антидемпінгового мита в розмірі 26%, строком на п’ять років», — йдеться у рішенні комісії.

Спричинило таке рішення те, що у період розслідування (друге півріччя 2013 року – перше півріччя 2014 року) імпорт в Україну соди каустичної походженням з Російської Федерації здійснювався за демпінговими цінами. Комісія встановила причинно-наслідковий зв’язок між демпінговим імпортом товару походженням з Російської Федерації та істотною шкодою, що була заподіяна національному товаровиробникові.

«Протягом 2011 року — першого півріччя 2014 р. відбулося погіршення соціально-економічнихпоказників національного товаровиробника публічного акціонерного товариства „Дніпроазот“, а саме: скоротилися обсяги продажу на внутрішньому ринку України (на 24%), виробництво товару (на 11,4%), використання виробничих потужностей (на 11,4%), частка на внутрішньому ринку України (на 18,5%), продуктивність праці (на 20,7%), зросли залишки на складах (на 54%)», — зазначили у Міжвідомчій комісії.

У підсумку, було ухвалено рішення про  застосування остаточних антидемпінгових заходів у національних інтересах України.

Джерело: Високий замок online


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися