Прорив інформаційної блокади у Криму — на окупованому півострові запрацювало українське радіо
Україна

Прорив інформаційної блокади у Криму — на окупованому півострові запрацювало українське радіо

27 травня 2016, 11:52
0
0
Сподобалось?
0

Вчора на території окупованої АР Крим після двох років інформаційної блокади запрацювало українське радіо, яке мовить на частоті 101.4 FM. Крім того, українська радіохвиля на радіоприймачах підписана знаковим для всіх українців патріотичним гаслом «Слава Україні!».

Про це інформує прес-служба Херсонської облдержадміністрації. Саме на території Херсонщини запрацювали передавачі.

«Вперше за два роки анексії кримчани знову почули українське слово і голос своєї Батьківщини. Я отримую повідомлення із Джанкоя і Красноперекопська – Україну чути в приймачах, люди говорять, що сигнал хороший. Ця подія надасть віри нашим громадянам, які залишилися на тимчасово окупованій території. Крим був, є і буде українським. І ми це доводимо не словами, а справами», – розповів голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

Українське радіомовлення у південних районах Херсонщини та на території Криму запущено з допомогою українського радіо УР-1. Незабаром українське мовлення на радіо- та телевізійних частотах буде поширюватися у всіх населених пунктах прикордонних районів області та на території Криму. Для відновлення українського мовлення на території АР та прикордонних районів області також було створено міжвідомчу робочу групу Національної ради з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та Севастополя. Уже виділено земельну ділянку на території Генічеського району для побудови нової вежі, яка буде оснащена потужним передавачем.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися