Росія звинувачує Україну у нападі на Крим і загибелі співробітника ФСБ та військового — для чого потріьен цей цирк?
Україна

Росія звинувачує Україну у нападі на Крим і загибелі співробітника ФСБ та військового — для чого потріьен цей цирк?

11 серпня 2016, 05:36
0
0
Сподобалось?
0

Кілька днів Україна спостерігала за дивними подіями у північній частині анексованого Росією Криму. Сюди окупанти раптово почали зганяти військових. З півострова надходила досить суперечлива інформація. Там чи то відбувалися антитерористичні навчання, чи то ловили озброєних дезертирів. Принаймні були повідомлення про постріли у районі Джанкоя.

І ось вчора розпочався справжній «цирк». На офіційному сайті ФСБ РФ з’явилася інформація про попереджено у Криму терактів, нібито підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, об'єктами яких були критично важливі об’єкти інфраструктури і життєзабезпечення півострова.

«У ніч з 6 на 7 серпня 2016 року в районі Армянська виявлена ​​група диверсантів. При затриманні терористів в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії. На місці зіткнення виявлені: 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кілограм у тротиловому еквіваленті, боєприпаси та спеціальні засоби ініціювання, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати і спецзброя, що перебувають на озброєнні спеціальних підрозділів ЗСУ», - йдеться у повідомленні.

Далі більше. ФСБ повідомила про спробу прориву адмінмежі з Кримом двома українськими ДРГ, дії яких підтримувала бронетехніка, внаслідок чого загинув військовослужбовець МО РФ (потрохи знаходить підтвердження версія про затримання дезертирів, внаслідок чого загинув правоохоронець та один з дезертирів). Російські специ також відрапортували про знищення агентури Головного управління розвідки Міністерства оборони Збройних сил України. Затримано, нібито, громадян України та РФ, котрі сприяли у підготовці терактів. Одним з організаторів назвали Євгена Панова, 1977 року народження, жителя Запорізької області, який нібито є співробітником ГУР МО України. Пропагандитський російський канал навіть встиг відзняти сюжет про «спецоперацію». На відео промайнув і невідомий чоловік з ознаками тілесних ушкоджень. Очевидно це той, кого назвали Євгеном Пановим.

https://www.youtube.com/watch?v=Qpb6b3L6g9o3019

Все це було би смішно, якби не знати, наскільки хвору уяву мають перші особи РФ. Тому одразу ж у голову лізуть зовсім неприємні думки. Яким чином Кремль планує використати цю свою інформаційну провокацію. Паралелі можна провести з фінською війною, коли спершу Радянський Союз вигадав прикордонний конфлікт, таку ж штуку провернули німці, коли переодягнені у польську форму фашисти напали на німецьку радіостанцію, що стало приводом для початку Другої світової війни, а ще можна пригадати загадкові підриви житлових будинків перед другою чеченською кампанією. Але це найгірший варіант. Є ще один – трохи простіший. Цілком імовірно, що Кремль таким чином готується до нових переговорів Нормадської четвірки, залякуючи світ можливим початком війни. В принципі, про це ж може свідчити заява Путіна. Прездент РФ Володимир Путін назвав безглуздою зустріч в нормандському форматі «на полях» G20 після повідомлень про запобігання теракту в Криму.

«Це дуже тривожна інформація. Дійсно, наші спецслужби запобігли проникненню на територію диверсійно-розвідувальної групи Міноборони України. І, звичайно, в цих умовах зустрічатися в нормандському форматі, тим більше в Китаї, безглуздо», - сказав він.

Отже Путін наперед вирішив змінити порядок денний зустрічі, як він вважає, додавши собі козирів, а заодно розгорнув у бойовий порядок військові підрозділи, дула яких дивляться у напрямку Херсонщини.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися