«Зоря» не дотерпіла з «Манчестер Юнайтед»
Україна

«Зоря» не дотерпіла з «Манчестер Юнайтед»

30 вересня 2016, 11:06
0
0
Сподобалось?
0

Луганська «Зоря» провела перший у своїй історії матч із клубом, який зараховують до світових грандів. Хоча нині «Манчестер Юнайтед» з натяжкою можна занести до топ-клубів, проте новий тренер Жозе Моурінью покликаний повернути команді славу, якою вона заслужено користувалася ще буквально кілька років тому.

«Манчестер Юнайтед» – «Зоря» – 1:0

Гол: 1:0 – Ібрагімович (69).

«МЮ»: 20. Ромеро, 3. Беї, 5. Рохо, 6. Погба, 8. Мата (11. Марсьяль, 74), 9. Ібрагімович, 12. Смоллінг, 14. Лінгард (10. Руні, 67), 19. Решфорд, 24. Фосу-Менса (18. Янг, 74), 27. Феллаїні.

«Зоря»: 1. О. Шевченко, 3. Сіваков, 4. Чайковський (5. Гордієнко, 80), 6. Каменюк, 7. Петряк, 9. Кулач (11. Пауліньо, 59), 12. Форстер, 20. Караваєв, 22. Любенович (10. Ліпартія, 75), 24. Гречишкін, 95. Соболь.

Забігаючи наперед скажемо, що, не зважаючи на поразку, «Зоря» традиційно для всіх євро кубкових матчів виглядала симпатично. Супермотивовані футболісти Юрія Вернибуда навіть мали шанс якщо не на велику, то на маленьку сенсацію. Гравці «Зорі» на старті матчу одразу ж показали, що не будуть хлопчиками для биття. Адже саме луганчанам першим вдалося організувати щось осмислене в атаці. У першому ж випаді «Зорі» Любеновіч міг відкривати рахунок, але метрів з 14 пробив над поперечиною. Команда ж Моурінью розкачувалася добрих хвилин 20, аж поки почала видавати на гора моменти. Вони виникали переважно після верхових подач, адже високорослі Феллаїні та Ібрагімович повністю контролювали «повітря». Один з епізодів скінчився скидкою на Решфорда і той метрів з 10 потужно пробив у поперечину. Також забити могли Мата та Феллаїні. Одного разу на допомогу голкіперу «Зорі» прийшов оборонець Форстер, який виніс м’яча з лінії воріт.

Початок другого тайму знову був за «Зорею». Знову луганчани провели дві гострі флангові атаки, і знову чудову нагоду втратив Любеновіч. А ще пізніше Юрій Вернидуб надумав підсилити атаку і випустив Пауліньо. Бразилець вдало увійшов у гру і практично одразу міг стати автором гола. Пауліньо вдало зіграв на підбиранні у чужому карному і, прибравши захисника, гарним обвідним ударом цілив у дальній кут. «МЮ» врятував Ромеро.

Відчуваючи, що пахне смаленим Жозе Моурінью вирішив посилити атаку. На поле вийшов Руні. Форвард «МЮ» давно не виблискує, але залишається фартовим. От і в епізоді, коли забивався гол у ворота «Зорі», Руні якось незграбно намагався пробити уже практично з лінії воротарського майданчика, натомість у нього вийшов непоганий навіс на дальню штангу, де довжелезний Ібрагімович легко виграв силову боротьбу у Каменюки і кивком голови послав м’яча у в сітку.

Англійці мали ще кілька шансів для збільшення рахунку, а «Зоря» більше нічим похвалитися не могла. Можна згадати хіба що штрафний із хорошої позиції перед самим карним, але Ліпартія пробив його невдало.

У другому матчі групи «А» у Стамбулі «Фенербахче» мінімально обіграв «Феєнорд» – 1:0. Лідирують у квартеті турки – у них 4 очки, англійці та голландці  мають по три, з одним очком замикає турнірну таблицю «Зоря».

https://www.youtube.com/watch?v=vn6FXFM6jcI


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися