В українське військо планують набрати 14 тисяч новобранців
Україна

В українське військо планують набрати 14 тисяч новобранців

2 жовтня 2016, 22:58
0
0
Сподобалось?
0

Від завтра в Україні стартує осінній призов до війська. Він триватиме до 30 листопада. Відповідно до планів Міністерства оборони України армію мають поповнити 13 тисяч 900 новобранців. Відповідно до закону, призовний вік встановлено на рівні 20-27 років. Однак мають можливість призиватися на службу і 18-19-річні юнаки у разі їхнього особистого добровільного бажання. Служба за призовом для молоді з вищою освітою триває календарний рік, для тих у кого немає такої освіти – 18 місяців.

Новобранців розподілять між кількома силовими структурами. 7 тисяч 900 призовників до своїх лав планують залучити у Збройних Силах, 5 тисяч – у Нацгвардії, ще тисяча служитиме у спеціальній службі транспорту.

На відстрочку від служби мають право Хто має право на відстрочення від служби: сироти; ті, хто утримує непрацездатну матір-батька або іншого родича; має дитину віком до трьох років; виховує дитину без матері; має двох і більше дітей, вагітну дружину або дружину-інваліда; має тимчасові проблеми зі здоров'ям; якщо брат служить в цей же час в армії; молодші 21 року, хто отримує освіту за денною формою; вчителі, медики, священики та поліцейські (на весь період роботи за фахом); підозрювані у злочинах.

Якщо військовозобов'язаний не з'явився за повісткою до військкомату, не повідомив про зміну місця проживання, йому загрожує штраф у розмірі 85-119 гривень, за таке ж правопорушення, скоєне повторно, – від 170 гривень до 255 гривень.

За ухилення від призову на строкову службу передбачено обмеження волі на строк до трьох років.

До речі, про своїх співробітників призовного віку зобов’язані повідомляти роботодавці. Крім того, приймати на роботу можна тільки чоловіків з військовими квитками або тимчасовими посвідченнями.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися