Дошкуляє тиск? Допоможе буряк
Україна

Дошкуляє тиск? Допоможе буряк

5 грудня 2016, 13:25
0
0
Сподобалось?
0

«На пенсію худо-бідно ще якось прожити можна. Але за однієї умови – не тратити гроші на ліки. Дуже вони вже дорогі», – сказала в одній з розмов наша читачка. Вартість медикаментів справді «б’є» по кишені. Але в окремих випадках на них можна трохи зекономити.

Більшість літніх людей страждає від підвищеного тиску. Допоможе його збити сік з продукту, який доступний кожному, – червоного буряка.

Щойно приготований сік потрібно потримати в холодильнику, оскільки його відразу пити не можна. Щоб вживання бурякового соку не спричинило побічних ефектів, таких як погіршення загального стану, запаморочення або нудота, його варто в перші дні змішувати з не менш корисним морквяним соком. При цьому слід пам’ятати, що обсяг морквяного соку повинен перевищувати буряковий у кілька разів. Як тільки організм почне звикати до бурякового соку, пропорцію потрібно міняти, поступово зменшуючи кількість морквяного соку, а з часом повністю його виключивши. У лікувальних цілях буряковий сік приймають зазвичай в обсязі 1,5 склянки протягом доби. П’ють його до двох тижнів, потім стільки ж відпочивають і знову повторюють курс. Після перенесеного інфаркту і при гіпертонічній хворобі до соку рекомендують додавати мед.

Буряковий сік відмінно очищає печінку, нирки, жовчний міхур. Позитивно впливає на склад крові, покращує загальне самопочуття, зір, знижує тиск, зміцнює капіляри, допомагає при безсонні і стресах.

Але цей сік категорично протипоказаний людям, які мають схильність до низького тиску, сечокам’яну хворобу, подагру, ниркові захворювання, діарею, цукровий діабет, підвищену кислотність.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися