Україна

За єдину помісну церкву висловилися 44% українців. Більшість — на чолі з Філаретом

7 грудня 2016, 07:08
1
0
Сподобалось?
0

Створення єдиної помісної православної церкви підтримують понад 44% православних українців, проти висловилися 25%, а 30,7% — не визначились. Про це свідчать результати соціологічного дослідження Центру Разумкова, передає Ліга.

«44,3% українців, які вважають себе православними, підтримують необхідність створення в Україні єдиної помісної православної церкви, незалежної від інших церковних центрів за межами України», — наголошується в матеріалах дослідження.

Як відзначають соціологи, 25% православних українців не підтримують цю ідею, а 30,7% ще не визначилися.

Згідно з результатами опитування 46,2% українців, які відносять себе до православних, підтримують звернення Верховної Ради до вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію (незалежність) Православній церкві в Україні ". 18,5% православних не підтримують, а 35,3% сказали, що їм важко відповісти.

Серед респондентів немає єдності щодо того, хто повинен був би очолити єдину помісну церкву. Зокрема, на думку 21,6% православних, очолити Єдину українську помісну православну церкву повинен патріарх київський і всієї України-Русі, предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет. У той же час 15,6% бачать на посаді глави особистість, яку визначить вселенський патріарх Варфоломій. Лише 6,6% православних українців бачать в цій ролі предстоятеля УПЦ Московського патріархату митрополита Онуфрія, а 2,9% вважають, що на чолі об'єднаної церкви повинен стати предстоятель Української автокефальної православної церкви митрополит Макарій. 52,8% православних вагалися з відповіддю.

Дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 листопада 2016 року. Було опитано 2018 респондентів віком старше 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей, за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3%.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • МОТОРОЛА
    МОТОРОЛА

    ФИЛАРЕТКА-РАСКОЛЬНИК ПРЕДАННЫЙ АНАФЕМЕ ПРАВОСЛАВНОЙ ЦЕРКОВЬЮ!!!!!!А КРЕЩЁННЫЕ В ПРАВОСЛАВИИ И ПЕРЕШЕДШИЕ ПОД ЦЕРКОВЬ ФИЛАРЕТКИ-ПРЕДАЛИ ВЕРУ СВОИХ ПРЕДКОВ,КРЕЩЁННЫХ СВЯТЫМ КНЯЗЕМ ВЛАДИМИРОМ!!!!!!

    7 грудня 2016, 12:22
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися