Кабмін ухвалив порядок переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі
Україна

Кабмін ухвалив порядок переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі

1 березня 2017, 12:37
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про затвердження Порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції», внесену Службою безпеки України.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання зазначив, визначено мінімальний перелік необхідних компонентів і матеріалів, які мають використовуватися для гірничо-металургійного комплексу та енергетики країни.

«Це той необхідний критичний мінімум, який потрібен для того, щоб в українських оселях було тепло, світло, і не тільки в оселях, а й лікарнях, школах, на підприємствах, щоб наш гірничо-металургійний комплекс працював на економіку України і усі підприємства, які працюють у цьому комплексі, були зареєстровані тільки в Україні і сплачували податки за законодавством України», – зазначив він.

Володимир Гройсман наголосив, що не може бути жодного незаконного переміщення товарів будь-якої контрабандної складової. Він наголосив, що до процесу контролю за переміщенням товарів має бути залучена громадськість. Рішення передбачає встановлення контрольних пунктів, які будуть відстежувати переміщення товарів відповідно до прийнятого рішення.

«Все те, що буде переліку, буде дозволено, все інше – заборонене», – зазначив Володимир Гройсман.

«Пропонується усім зацікавленим – АТЦ, МВС, СБУ, Міністерству оборони, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, адміністрації Державної прикордонної служби, Національній поліції, ДФС  за участю громадськості, і я би додав сюди українських волонтерів, які постійно перебувають у зоні АТО і є за визначенням абсолютно чесними – забезпечити у контрольних пунктах в'їзду/виїзду протидію незаконному переміщенню товарів у тому числі тих, що визначені у встановленому порядку гуманітарною допомогою до району або з району проведення АТО через лінію зіткнення або в її межах», – заявив Прем'єр-міністр.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися