Абонплату за розподіл газу поки не стягуватимуть
Україна

Абонплату за розподіл газу поки не стягуватимуть

5 квітня 2017, 11:59
0
0
Сподобалось?
0

Національна комісія, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, обіцяє призупинити дію свого рішення про введення абонплати за газ. Затвердити таке рішення мають на наступному засіданні комісії 10 квітня. Комісія обіцяє доопрацювати своє рішення та провести додаткові консультації з Кабінетом міністрів щодо збільшення субсидій на послуги з транспортування та розподілу газу.

Плату з 1 квітня повинні були платити споживачі щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання.

Ось приклад, як це мало виглядати на практиці. Власники квартир без газових лічильників, які користуються лише газовими плитами для приготування їжі, раніше платили за блакитне паливо 30 гривень з людини: 26 – безпосередньо за газ, чотири гривні – за його розподіл та транспортування. Тепер же із загального тарифу вилучили  чотири гривні, натомість запровадивши абонплату за підключення до газових мереж. По Україні вона буде коливатися залежно від кількості абонентів, приєднаних до надавача послуги – облгазу, і становитиме від 50 до 136 гривень. Це ж саме стосуватиметься й споживачів, які мають лічильники у своїх помешканнях. У такому разі оплата залежатиме й від потужності, на яку розрахований сам прилад обліку. Це можна визначити з маркування на лічильнику. Для прикладу, в помешканнях волинян зазвичай встановлюють прилади з потужністю G 2,5 або G 4. У першому випадку місячна абонплата за підключення до газової мереж і транспортування палива становитиме 84 гривні, у другому – 126.

Що цікаво, відповідно до законодавства, абонплата за підключення до мережі та розподіл газу не підпадає під субсидіювання. Тому за підключення до газових потужностей доведеться платити у повному обсязі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися