З 1 червня мають бути заблоковані «ВКонтакте», «Олноклассники», сервіси «Яндекс», «Mail.ru», заборонено використання бухгалтерії «1С»
Україна

З 1 червня мають бути заблоковані «ВКонтакте», «Олноклассники», сервіси «Яндекс», «Mail.ru», заборонено використання бухгалтерії «1С»

16 травня 2017, 16:56
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти російських компаній та людей. Загалом мова йде про 1128 фізосіб та 468 юросіб. До переліку потрапили соцмережі «ВКонтакте» і «Одноклассники», компанія «Яндекс» та її сервіси, поштовий сервіс «Mail.ru», розробники комп’ютерного антивірусного забезпечення «Лабаторія Касперського», «Доктор Веб» та товариство «1С», яке спеціалізується на розробці ПЗ ділового призначення.

Також серед російських компаній, які підпали під санкції,  низка російських авіакомпаній, телекомпанія «НТВ», фінустанови, підприємства оборонного характеру.

Повний список осіб та підприємств, які потрапили під обмеження, можна переглянути на офіційному сайті Президента під текстом указу.

Водночас в Інтернет Асоціації України уже встигли заявити, що швидко виконати санкційні вимоги щодо блокування російських ресурсів на даний момент неможливо технічно.

Голова асоціації Олександр Федієнко каже, що для цього провайдерам може знадобитися час і великі кошти на переобладнання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися