У 15 областях одночасно затримали колишніх та діючих високо посадовців фіскальної служби у справі про завдані державі збитки на 96 мільярдів гривень
Україна

У 15 областях одночасно затримали колишніх та діючих високо посадовців фіскальної служби у справі про завдані державі збитки на 96 мільярдів гривень

24 травня 2017, 19:19
0
0
Сподобалось?
0

У рамках розслідування кримінального провадження щодо Олександра Клименка – фінансів та зборів часів Януковича – у 15 регіонах України відбулися 454 обшуки. Поліція та Генпрокуратура оглянули 220 квартир, 54 будинки, 36 гаражів, 21 об'єкт нерухомості, 85 автомобілів. Затримано 23 колишніх та діючих посадовців фіскальної служби. За словами заступника Генерального прокурора України – Головного військового прокурора Анатолія Матіоса, слідство здобуло неспростовні докази того, що колишні перші керівники 15 обласних Управлінь Міністерства доходів та зборів – податкових адміністрацій України виконували волю та вказівки Віктора Януковича та екс-міністра Олександра Клименка, для чого організували «податкові майданчики» для ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації.

Загалом, за період діяльності злочинної організації протягом 2011-2014 років  державному бюджету завдано збитків від ненадходження податків на загальну суму майже 96 мільярдів гривень.

Серед затриманих: колишній голова Головного Управління Міндоходів у Дніпропетровській області; начальник ДПС Луганської області; Голова податкової АРК; начальники ДПІ районів м. Києва; заступник Голови Полтавської податкової адміністрації; заступник начальника Міндоходів в Харківській області; начальник ДПІ у м. Полтаві; начальник Міндоходів в Харківській області; голова ДПА в Харківській області.

Арештованих вертольотами доставляли в Київ в аеропорт «Жуляни», звідки поліція конвоювала їх у Генеральну прокуратуру.

Під час обшуків вилучено чималі суми готівки у різних валютах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися