Який чемпіонат, така і збірна
Україна

Який чемпіонат, така і збірна

12 червня 2017, 09:32
0
0
Сподобалось?
0

У дуже непростий час випало Андрію Шевченку керувати національною збірною. Клубний футбол в Україні розвалився і про хороший кадровий резерв нині навіть мріяти не доводиться. Перемоги збірній даються дуже важко. А після поразки у дивному товариському матчі від Мальти прогнозувати підсумок відбіркового поєдинку до ЧС-2018 з Фінляндією було справою невдячною.

Фінляндія – Україна – 1:2

Голи: 0:1 – Коноплянка (52), 1:1 – Похьянпало (72), 1:2 – Беседін (75).

Фінляндія: 1. Градецкі, 3. Мойсандер, 16. Лод (Єнсен 68) 5. Ояла, 13. Арківуо, 18. Уронен (Марканен 85), 19. Лам, 22. Райтала, 17. Ягубі, 21. Хямяляйнен, 10. Пуккі (Похьянпало 67).

Україна: 12. Пятов, 2. Бутко, 3. Ордець, 20. Ракицький, 21. Матвієнко, 6. Степаненко, 8. Малиновський, 22. Коваленко (Шепелєв 76), 7. Ярмоленко, 11. Селезньов (Беседін 64), 10. Коноплянка.

Андрій Шевченко, деякою мірою, здивував стартовим складом. Шанс проявити себе отримали Коноплянка і Бутко, які не мали достатньої ігрової практики у клубах. Порадувала присутність Малиновського, а от рішення поставити на вістрі Селезньова себе не виправдало.

Перший тайм гри нагадував за рівнем зустріч української прем’єр-ліги, скажімо, «Зірки» та «Сталі». Футбол був нудний і без моментів, хоча потрібно додати, що зараз Фінляндія далеко від середняків, й навіть у нинішньому стані українська збірна мала б легко перегравати такого суперника. Але за 45 хвилин синьо-жовті тільки двічі стріляли по воротах Градецькі, при цьому влучити в ціль вдалося лише Малиновському, та й то без особливих проблем для голкіпера.

У другому таймі українська команда нарешті прокинулася, забігала і досить швидко вийшла вперед. До організації взяття воріт долучилися практично усі головні «зірки» нинішньої національної команди – Ярмоленко, Малиновський, Коноплянка. Перший навішував у штрафний майданчик господарів, другий добре пробивав, а третій зіграв на добиванні. Загалом, у цьому матчі Коноплянка хоча б віддалено нагадував себе у кращі роки і був дуже корисним для збірної.

Після голу Україна знову випустила ініціативу з ніг, могла випустити з рук і перемогу. Добряче помучив українських захисників та голкіпера Пуккі, а коли його замінив свіжий джокер фінів Похьянпало, господарі відігралися. Українці провально зіграли в обороні під час затяжної атаки фінів, зрештою Ракицький зрізав м’яч у власні ворота й поцілив у хрестовину, «круглий» зрикошетив від каркасу прямо на Похьянпало, і хоча поруч із ним були двоє гравців у жовтій формі, він безперешкодно завдав результативного удару. На щастя для українських уболівальників зіграла й проведена трохи раніше заміна Андрія Шевченка, коли замість Селезньова на поле вийшов Беседін. Також зіграло бажання Ракицького виправитися за участь в організації гола у власні ворота. Центральний оборонець українців підключився до атаки і з флангу віддав гольовий пас на Беседіна, який у падінні головою вдруге за матч пробив Градецькі.

На рахунку 1:2 команди й зупинилися.

У паралельних матчах групи «І» Туреччина на виїзді розібралася із Косово – 4:1, а Ісландія вдома на останній хвилині матчу дотисла Хорватію – 1:0.

Становище команд після шести турів: 1. Хорватія – 13 очок, 2. Ісландія – 13, 3. Туреччина – 11, 4. Україна – 11, 5. Фінляндія – 1, 6. Косово – 1.

У найближчій перспективі – восени – у нашої збірної домашній матч із Туреччиною та виїзд до Ісландії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися