Сергій Євтушок: «Україні потрібна реальна медична реформа, а не її імітація»
Україна

Сергій Євтушок: «Україні потрібна реальна медична реформа, а не її імітація»

10 липня 2017, 16:29
0
0
Сподобалось?
0

«Батьківщина» вважає запропоновану урядом медичну реформу імітацією і не підтримує його ініціативи з реформування галузі охорони здоров’я. Про це заявив народний депутат від фракції Сергій Євтушок з трибуни Верховної Ради під час парламентських слухань на тему «Медична освіта в Україні: погляд у майбутнє».

– Необхідність проведення медичної реформи вже давно назріла в суспільстві, але без реального фінансового підкріплення, яке обіцяє сьогодні уряд, змінити нічого не вдасться. Тому «Батьківщина» наголошує, що запропонована урядом реформа є лише імітацією, і не підтримує таких псевдоініціативі з реформування медичної галузі в парламенті, – вважає він.

Охорона здоров’я, як повідомив політик, має багато проблем, і розв’язати їх без відповідних коштів неможливо. Необхідність фінансового підкріплення для впровадження медичної реформи підтверджує досвід, який отримала Україна, змінюючи правоохоронну систему. Держава забезпечила оновлену поліцію новими службовими автомобілями та формою, підвищила заробітну плату правоохоронцям.

Представник «Батьківщини» звернув увагу на особливо гострі проблеми низових управлінських ланок, що стосуються медицини. Зокрема постановою КМУ встановлено національний перелік основних лікарських засобів, закупівлю яких не можна фінансувати з місцевих бюджетів, хоча ці препарати вкрай необхідні хворим.

– До встановленого урядом переліку не включено лікарських засобів для лікування таких захворювань, як муковісцидоз. Величезна кількість сімей в Україні не мають коштів для лікування хворих на цю недугу дітей, тому вони вкрай потребують негайної державної фінансової підтримки, – зауважив народний обранець.

Сергій Євтушок закликав Кабінет Міністрів України внести зміни до постанови і дати можливість місцевим органам влади закуповувати ті медикаменти, яких потребують жителі населених пунктів областей України.

Роман СТЕПУРА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися