Як визначити якісне згущене молоко
Україна

Як визначити якісне згущене молоко

15 липня 2017, 18:02
0
1
Сподобалось?
1

На ринку чимало виробників пропонує смачне згущене молоко. Знаючи певні секрети, ви вбережетеся від підробок.

Найперше зверніть увагу на назву. На всіх упаковках написано: «Згущене молоко». Та якщо придивитися, то маленькими літерами знизу може бути уточнено, що це «продукт молочний із цукром», «продукт молочний натуральний» тощо. На етикетці справжнього згущеного молока чітко вказано: «молоко згущене із цукром», «молоко незбиране згущене із цукром», «молоко концентроване без цукру». Саме такому продукту потрібно віддати перевагу. Варто обирати згущене молоко, на якому зазначений стандарт виготовлення ДСТУ – це найважливіший індикатор якості. Уважно звірте дату виготовлення і термін придатності. Оптимальний період зберігання згущеного молока в бляшаних банках становить один рік, а у пластикових – усього два-три місяці.

Зверніть увагу на склад продукту: у справжньому згущеному молоці не повинно бути нічого, крім власне молока і цукру, а жирність має становити щонайменше 8,5%. Як антиокислювач у якісному згущеному молоці використовується тільки аскорбінова кислота, а як стабілізатор – деякі похідні натрію або калію. Якщо у складі вказані не лише молочні жири, а й рослинні, то цей продукт уже не може називатися натуральним.

Найчастіше для виготовлення згущеного молока виробники використовують пальмове (кокосове) молоко, яке дешевше за натуральне коров’яче, і діоксид титану (Е171). Це неорганічний пігмент, барвник без смаку і запаху, білий аморфний порошок, який застосовують у виробництві паперу, гуми, лакофарбових матеріалів. Якість такої продукції найгірша.

Посудина для згущеного молока може бути залізною – з тонкої лудженої сталі (консервної жерсті), або поліетиленовою. Найкраще обирати другу, оскільки залізо, яке входить до складу матеріалу банки, негативно позначається на стані самого молока.

Та що б не казали виробники, а найсмачніше згущене молоко – домашнє. Отже, на літр молока потрібно дати півлітра цукру. Добре розмішати, сипнути на кінчику ножа соди, стежити, щоб не збігло. Варити дві години.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися