Захарченко каже, що створив Малоросію. «ЛНР» відхрещується
Україна

Захарченко каже, що створив Малоросію. «ЛНР» відхрещується

18 липня 2017, 18:51
0
0
Сподобалось?
0

Ватажок «ДНР» Олександр Захарченко запропонував замість України створити «державу» Малоросію.

Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на російське держагентство РИА «Новости».

«Ситуація зайшла в глухий кут. Ми пропонуємо план реінтеграції країни... Щоб зупинити громадянську війну ми обговорили ситуацію і прийшли до висновку, що Україна показала себе як така, що не відбулася. Київський режим не в змозі залишити громадянську війну ... пропонуємо заснувати державу Малоросія. Малоросія – незалежна молода держава. На перехідний період до 3 років», – заявив Захарченко.

При цьому на сайті, підконтрольному бойовикам «ДНР» зазначається, що представники незаконних формувань на окупованих територіях Донецької і Луганської областей і «19 регіонів України» оголосили про створення держави «Малоросія».

«Ми, представники колишніх регіонів України (за винятком Криму) заявляємо про заснування нової держави, яка є правонаступницею України. Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися Малоросія, бо сама назва Україна дискредитувала себе», – зачитав якийсь «документ – «Конституційний акт», «в.о. заступника голови Ради міністрів освіти «ДНР» Олександр Тимофєєв. При цьому відзначається, що створення нової держави «підтримали представники Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Полтавської, Чернігівської, Кировоградської областей, Києва та Київської області, Черкаської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської Областей».

Такі заяви вже засудили керівники держав «Нормандської четвірки».

Водночас комічності ситуації додає те, що в ще одному проросійському квазі-утворенні «ЛНР» факт причетності до «створення» Малоросії відкидають.

– «ЛНР» не направляла своїх офіційних делегатів до Донецька для участі у засіданні представників регіонів України. Більше того, ми навіть не були поінформовані про намір провести цей захід, з нами це питання не узгоджувалося, – зазначив Володимир Дегтяренко, який називає себе главою «народної ради» «ЛНР».

Він підкреслив, що «на даний момент доцільність подібного кроку викликає великі сумніви. Адже подібні рішення можна приймати тільки з урахуванням думки самого народу. Крім того, на сьогоднішній день ми дотримуємося Мінських угод, альтернативи яким немає».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися