Волинянка підхопила енцефаліт під час збору грибів
Україна

Волинянка підхопила енцефаліт під час збору грибів

23 серпня 2017, 16:42
0
0
Сподобалось?
0

Випадок захворювання на кліщовий вірусний енцефаліт у жительки Ківерцівського району. Захворювання спричинено укусом кліща під час збору грибів у Звірівському лісництві.

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.

На Волині з 1995 року існує активнодіючий природний осередок кліщового вірусного енцефаліту на території Ратнівського району (де виявляється в межах 90% осіб від всіх хворих по області). Раніше випадки кліщового вірусного енцефаліту реєструвались: у Ковельському, Старовижівському, Луцькому районах та Луцьку (всі у 2006 році); Шацькому (у 2009 – 2010 роках);  Володимир-Волинському (у 2012 році) та Ківерцівському (у 2006, 2016) районах.

Профілактичні заходи зводяться до забезпечення захисту людей від укусів кровососних комах (відповідно одягатись та використовувати різні репеленти). А при повернені з прогулянки — слід проводити само-  і взаємоогляд відкритих ділянок тіла і одягу та швидше видалити виявленого на тілі кліща (бажано у медичній установі).

Видаленого кліща можливо дослідити на наявність небезпечних збудників  (в першу чергу бореліозів) у лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗУкраїни». Але важливо нагадати, що дослідженню підлягають лише видалені «свіжі» та цілі кліщі, загорнуті у зволожений бинт чи вату (але не залиті рідиною).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися