«Реформи нинішньої влади лише розчаровують українців», – Сергій Євтушок
Україна

«Реформи нинішньої влади лише розчаровують українців», – Сергій Євтушок

6 вересня 2017, 15:32
0
0
Сподобалось?
0

Замість реальних якісних перетворень у країні, уряд готує чергову імітацію реформ. Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок у прямому ефірі телеканалу NewsOne.

«Нинішня влада замість ефективного використання наявного потенціалу України вкотре намагається провести корупційну оборудку для примноження статків власних олігархічних кланів. Це стосується як земельної, так і медичної та пенсійної реформ, яких так потребує країна нині. Але українці усвідомлюють, що уряд готує лише чергову імітацію реформ, і разом ми маємо зупинити цей руйнівний для країни процес», – зазначив парламентар.

Він наголосив, що «Батьківщина» має низку гострих зауважень щодо проекту реформування пенсійної системи, який представив уряд.

«Найбільш очевидним та гострим, однозначно, є приховане підняття пенсійного віку, що його намагаються замаскувати збільшенням страхового стажу до 35 років. Наступний неприпустимий крок – зменшення коефіцієнту від заробітної плати, за яким нараховують пенсію від 1,35% до 1%. Та, звичайно ж, і відсутність накопичувального механізму, що дозволив би реально скоротити дефіцит пенсійного фонду», – пояснив народний депутат.

Сергій Євтушок також додав, що в контексті пенсійної реформи уряд обіцяє скасувати 15% податок для працюючих пенсіонерів і провести так зване мінімальне осучаснення пенсій.

«Батьківщина» зареєструвала законопроект щодо скасування оподаткування з працюючих пенсіонерів понад два роки тому і ледь не кожного пленарного тижня публічно говорить про необхідність включити його до порядку денного та ухвалити як першочерговий. Понад те, ми готові підтримати скасування цього ганебного податку. А щодо осучаснення та індексації пенсій, то згідно з Конституцією України та чинним законодавством, індексування та осучаснення має проводитись щорічно відповідно до рівня інфляції. За це уряд просто забув! Це обов’язкові норми, які цей та попередній уряди не виконують уже три роки поспіль», – поділився політик.

Народний депутат наголосив, що реформа пенсійної системи буде реальною та принесе користь українцям лише за умов передбачення перехідного періоду, застосування накопичувальної системи і винятково після широкого фахового обговорення, до якого мають долучитися профспілки.

«Фракція «Батьківщина» готова застосовувати всі демократичні методи боротьби, аби не допустити чергової здачі інтересів українського народу. Дії нинішньої влади не направлені на покращення життя українців. Лише саме слово «реформа» вже відлякує людей, вони розуміють, що покращень чекати не варто. І тому я дякую всім свідомим українцям, що аналізують ситуацію і не бояться виступити проти. Лише разом, спільними зусиллями ми зможемо переконати та зупинити цих «реформаторів», – підсумував він.

(За матеріалами сайту «Батьківщина»)


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися