Навіть після «амністії» не всі зможуть легалізувати авто на єврономерах
Україна

Навіть після «амністії» не всі зможуть легалізувати авто на єврономерах

18 вересня 2017, 10:54
0
0
Сподобалось?
0

Після провалу акції протесту власники авто на єврономерах почали активно здавати свої автомобілі на розбирання. Вони побоюються, що після Нового року з ними доведеться або розлучитися, або платити за податки. Влада готує законодавство під жорсткий варіант легалізації таких авто.

Слід зауважити, що головним чином зміни до законодавства найболючіше зачеплять саме власників тих авто, які перебувають в Україні на умовах транзиту, а фактично – напівлегально. Легше буде тим, чиє авто перебуває на умовах тимчасового ввезення, там де українець записаний в якості співвласника. Хоча і тут будуть свої підводні течії.

Особливо, вважають експерти, буде сутужно власникам автомобілів із Прибалтики, де продаж машин переважно відбувався через підставні фірми. Формально - ті, хто їздить на таких авто лише користувачі, а не власники. І юридично вони не мають ніякого права на цей автомобіль, а значить розмитнити його не зможуть, поки повторно не куплять його у колишнього власника. Тож навіть якщо буде прийнято рішення про амністію авто на «бляхах», власнику доведеться їхати, скажімо, у Литву, шукати фірму, йти до нотаріуса за договором купівлі-продажу і тільки потім, пригнавши в Україну, розмитнити її за пільговою ставкою і стати законним власником. Але ніхто не гарантує, що в Литві ця фірма існує до цих пір. Також українцям слід поближче ознайомитися із литовським законодавством, яке вони безумовно порушують. Аби оформити у Литві купівлю-продаж авто, потрібно вчасно проходити техогляди, сплачувати транспортні збори та купувати страховку. Якщо цього всього не робити то дозвіл на використання авто припиняється. А якщо через 180 днів не виконати ці дії, то анулюється і реєстрація, а номерні знаки стають недійсними. Автомобіль стає незаконним і в самій Литві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися