Фото з офіційного сайту
Україна

В Одесі «Волинь» поступилася у неймовірно видовищній битві аутсайдерів (відеоогляд)

12 листопада 2017, 10:40
0
0
Сподобалось?
0

Відбувся 21 тур чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. «Волинь» проводила матч в Одесі проти місцевої «Жемчужини». Одесити і лучани цього сезону з різних напрямків прийшли у першу лігу і разом опинилися серед аутсайдерів турніру. Перед зустріччю тет-а-тет команди мали по 18 очок і балансували на межі зони вильоту. Тож матч, як то кажуть, був за шість очок. Так його команди і проводили – без захисту, створивши стільки моментів, що їх вистачило б на кілька матчів.

«Жемчужина»-«Волинь» – 4:3

Голи: 1:0 – Петько (10), 1:1 – Шаповал (24), 2:1 – Діденко (29), 3:1 – Діденко (37), 4:1 – Діденко (53), 4:2 – Шаповал (60 – з пенальті), 4:3 – Шаповал (64).

«Жемчужина»: 97. Стародубець, 13. Вдовиченко, 99. Дємєнчук (19. Долінський, 46), 14. Курко, 4. Петько, 8. Мурашов (10. Терзі, 84), 23. Норенков, 11. Лазарович – к (22. Паламар, 59), 77. Клімаков, 9. Діденко (24. Акімов, 73), 27. Шестаков (15. Кулішенко).

«Волинь»: 1. А. Марчук (32. Хвалицький, 35), 5. Тетеренко, 21. Марушка, 3. Никитюк – к, 19. Бескоровайний (25. Гладун, 46), 14. Тимошенко (44. Неделюк, 46; 39. Степанов, 86), 77. Медведь, 10. Ляшенко (27. Тракало, 63), 24. Дмитренко, 8. О. Марчук, 11. Шаповал – к.

«Волинь» зі стартових секунд побігла в атаку захопила ініціативу, забила, але з офсайду, і… пропустила. Андрій Марчук поганенько впорався з ударом гравця «Жемчужини», і Петько зіграв на добиванні. Швидкий гол, йшла всього 10 хвилина, гру не зламав. У середині тайму «Волинь» відігралася. На арену вийшов один із голових героїв цього футбольного трилеру. Капітан хрестоносців Шаповал, який у цьому матчі вимушено грав відтягнутого форварда, у штрафному майданчику «Жемчужини» підібрав м’яч після відскоку від Петька і потужно пробив під поперечину. Правда радість від цього голу уже за секунд 30 зіпсував ще один герой поєдинку Анатолій Діденко, який ще минулого сезону виступав за «Волинь». Форвард-ветеран знову вивів «Жемчужину» вперед, забивши з воротарського майданчика. Тренерський штаб «Волині», очевидно звинувачував у перших пропущених голах Андрія Марчука, тож вирішив у першому таймі замінити голкіпера. Проте і Хвалицький пропустив ще до перерви. Знову відзначився Діденко – цього разу філігранним ударом голови.

Другий тайм «Волинь» почала з потужних атак. Господарі поля помітно хвилювалися, помилявся голкіпер, але свої нагоди лучани так і не реалізували. Одесити ж зловили «хрестоносців» на контратаці, яку результативно завершив Діденко – хет-трик.

Здавалося, 4:1 це уже все. Але «Волині» боятися уже не було чого, і луцькі футболісти продовжили атакувати й ледь не врятували гру. На 60-й хвилині Олег Марчук заробив 11-метровий, який реалізував Шаповал. Ще через чотири хвилини Владислав оформив другий хет-трик у матчі. Шаповал кількадесят метрів протягнув м’яча від центральної лінії поля і, не знайшовши варіантів для вдалого пасу, несподівано завдав потужного і хитрого удару – м’яч перелетів через голкіпера і затріпотів у сітці. Розрив у рахунку скоротився до мінімуму, а грати лишалося ще понад півтайму. «Волинь» вперто продовжувала йти вперед і ще мала кілька нагод відзначитися. Найреальніша була у Дмитренка. Владислав скористався помилкою Стародубця на виході і закидав м’яч у ворота, «круглий» просвистів поруч з хрестовиною. Наприкінці тайму господарі могли заспокоїти гру, але не реалізували свій момент. Тож напруга у матчі трималася до останньої секунди.

Після гри луцька команда прийшла подякувати своїм уболівальникам, які приїхали підтримувати її в Одесу. Підійшов до фанів і Анатолій Діденко, який користувався авторитетом у Луцьку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися