Ольга ГЛОДОВСЬКА пригощає гостей варениками
Україна

Наліпили вареників з 30 видами начинок

29 листопада 2017, 02:07
0
0
Сподобалось?
0

Коли у місті Дубні на Рівненщині проходив фестиваль, присвячений найулюбленішому продукту українців варенику, і журі, і відвідувачів заходу особливо вразило розмаїття, яке представила Ольга Глодовська із села Мильча Дубенського району. Вона пригощала гостей смачними варениками з десятками різних начинок. Люди смакували і прихвалювали.

Оля Глодовська – технічний працівник у місцевому будинку культури. А ще вправна господиня, яка любить побалувати своїх рідних смачними стравами. Про незвичайний конкурс дізналася від свого директора Алли Пасічник. Саме вона запропонувала колективу позмагатися за перемогу у вареничному конкурсі.

– Ми серйозно до нього готувалися. Допомагали не лише місцеві працівники культури, а й дівчата із сільської ради, подруги, бо ж аби наліпити сотні вареників, одних моїх рук замало, – сміється жінка.

Щоб вразити журі, потрібно було придумати щось особливе, якусь фішку, от жінка й запропонувала зліпити вареники з різними начинками. Чим ширший асортимент, тим більше шансів завоювати перемогу. Найперше ліпили з картоплею. Потім до неї домішували сир, капусту, грибочки, м’ясо. Багатьом сподобалися варенички із солоним та солодким сиром, із зеленню, родзинками. Мало хто пробував незвичайне поєднання гречки із солоним сиром, квасолеву начинку з лівером, квасолю зі смаженою цибулькою, але саме ними найбільше смакували люди. А дітворі полюбилися з курагою, чорницями, сливами, яблуками, малиною, родзинками, маком та маком з вишнею. Чоловіки віддавали перевагу вареникам з лівером, фаршем,  печінкою та гречкою. Журі ж найвищим балом оцінило вареники з вишнями! А також відзначили оригінальну композицію з жовто-блакитних вареників з підписом «Слава Україні!»

Руслана ТАТАРИН, Рівненська область

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися