Коли у місті Дубні на Рівненщині проходив фестиваль, присвячений найулюбленішому продукту українців варенику, і журі, і відвідувачів заходу особливо вразило розмаїття, яке представила Ольга Глодовська із села Мильча Дубенського району. Вона пригощала гостей смачними варениками з десятками різних начинок. Люди смакували і прихвалювали.
Оля Глодовська – технічний працівник у місцевому будинку культури. А ще вправна господиня, яка любить побалувати своїх рідних смачними стравами. Про незвичайний конкурс дізналася від свого директора Алли Пасічник. Саме вона запропонувала колективу позмагатися за перемогу у вареничному конкурсі.
– Ми серйозно до нього готувалися. Допомагали не лише місцеві працівники культури, а й дівчата із сільської ради, подруги, бо ж аби наліпити сотні вареників, одних моїх рук замало, – сміється жінка.
Щоб вразити журі, потрібно було придумати щось особливе, якусь фішку, от жінка й запропонувала зліпити вареники з різними начинками. Чим ширший асортимент, тим більше шансів завоювати перемогу. Найперше ліпили з картоплею. Потім до неї домішували сир, капусту, грибочки, м’ясо. Багатьом сподобалися варенички із солоним та солодким сиром, із зеленню, родзинками. Мало хто пробував незвичайне поєднання гречки із солоним сиром, квасолеву начинку з лівером, квасолю зі смаженою цибулькою, але саме ними найбільше смакували люди. А дітворі полюбилися з курагою, чорницями, сливами, яблуками, малиною, родзинками, маком та маком з вишнею. Чоловіки віддавали перевагу вареникам з лівером, фаршем, печінкою та гречкою. Журі ж найвищим балом оцінило вареники з вишнями! А також відзначили оригінальну композицію з жовто-блакитних вареників з підписом «Слава Україні!»
Руслана ТАТАРИН, Рівненська область
Фото автора
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!