Саакашвілі та його помічника підозрюють в підбурюванні до силових акцій протесту за гроші Курченка
Україна

Саакашвілі та його помічника підозрюють в підбурюванні до силових акцій протесту за гроші Курченка

6 грудня 2017, 12:47
0
0
Сподобалось?
0

Вчора вся Укрнаїна цілий день спостерігала за подіями у Києві. У столиці силовики прийшли з обшуком у квартиру Міхеїла Саакашвілі. Очільник «Руху нових сил» втік від правоохоронців на дах і погрожував стрибнути з нього. Силовики таки затримали Саакашвілі та всадовили в мікроавтобус, але вивезти його не змогли. Цьому завадили прихильники екс-президента Грузії. Вони спочатку заблокували авто, а потім заручившись підтримкою додаткових сил, у тому числі й народних депутатів, виламали двері мікроавтобусу та таки відбили Саакашвілі й доставили його у наметовий табір, де він переховується від правоохоронців і до цього моменту.

Вчора ж Юрій Луценко у Верховній Раді пояснив дії ГПУ та СБУ щодо Міхеіла Саакашвілі. За словами Генпрокурора, було виявлено співпрацю ряду політиків з бізнесменом-утікачем Сергієм Курченком. Мовляв, саме за його гроші відбувалося фінансування ініційованих політиком та його соратниками акцій протесту, метою яких було захоплення державної влади в Україні. Мовляв, в обмін на це сторони домовлялися про зупинення кримінального переслідування Сергія Курченка та відновленні контролю над активами в Україні. Так, з травня цього року ГПУ здійснювала негласний контроль за представником Курченка та наближеною особою до Саакашвілі Северіоном Дангадзе (останнього затримали 4 грудня).

Юрій Луценко представив аудіо запис розмов нібито довіреної особи Курченка та Дангадзе. Зафіксовано передачу трьома траншами грошей на загальну суму близько 500 тисяч доларів США для організації масових акцій протесту у містах України, схилення громадян до акцій непокори діючій владі з метою подальшого її зміщення та зайняття підконтрольними особами посад в органах державної влади та правоохоронних органах. Також було досягнуто домовленості щодо щомісячного фінансування вказаних акцій протесту у розмірі близько мільйона доларів США. Також було оприлюднено нібито розмову між самим Курченком та Саакашвілі. Цікаво, що момент передачі грошей Дангадзе записував той, хто йому їх передавав. Адже, як видно з контенту, камера була закріплена саме на ньому. Проте це не змінює суті розмов, які вів Дангадзе у ході перемовин. У них справді йдеться про силове захоплення влади із використанням нардепів Семенченка, Соболєва та інших.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися