Україна звільнила 73 заручника з полону терористів на Донбасі
Україна

Україна звільнила 73 заручника з полону терористів на Донбасі

28 грудня 2017, 02:49
0
0
Сподобалось?
0

У середу весь день тривали процедури зі звільнення українських заручників з полону «ДНР» та «ЛНР». Участь у заходах брало найвище керівництво силових органів та Президент Петро Порошенко.

За попередньою домовленістю між українською стороною та бойовиками, обмін мав відбуватися за формулою 306 на 74. Однак в останній момент цифри дещо змінилися. До бойовиків повернулися 237 особи, 69 людей зі списків «ЛНР» та «ДНР» на звільнення відмовилися їхати на окуповані території, дехто навіть свідомо погодився на подальше кримінальне переслідування. Українська сторона домоглася звільнення 74 людей, однак на підконтрольній проросійським колаборантам території виявила бажання залишитися одна українська жінка-військова, пославшись на те, що вся її родина живе у Донецьку.

Одним з перших звільнених заручників зустрічав Петро Порошенко.

З Донбасу звільнених з полону бойовиків українців гелікоптерами доправили у Харків, а звідти літаками у Київ.

Представник уповноваженого з прав людини Богдан Крикливенко повідомив, що наступний етап обміну може відбутися у новому році. Попередньо йде мова про звільнення 20 українських військових в обмін на 70 людей зі списків «ДНР» та «ЛНР».

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що бойовики на Донбасі утримують ще 103 заручники. Також він зазначив, що для СБУ є пріоритетом пошук та повернення до своїх рідних 402 безвісти зниклих українців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися