Хрущовки знесуть і будуватимуть нове житло
Україна

Хрущовки знесуть і будуватимуть нове житло

10 січня 2018, 14:14
0
0
Сподобалось?
0

Цього року в Україні планують допрацювати і прийнятий в новій редакції закон про реконструкцію застарілого житлового фонду. Мова йде про квартали у містах з так званими «сталінками» та «хрущовками», які вже пережили свій проектний вік.

На замовлення міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ ДП «Український державний НДІ проектування міст «Діпромісто» імені Ю. М. Білоконя вже розробив концепцію майбутніх законодавчих змін. Передача замовнику готового тексту законопроекту має відбутися вже до кінця цього місяця.

Про це пише Finance.ua.

Однією з головних проблем є відселення жителів з будівель, що зносяться або реконструюються. Важливо передбачити, де і яке житло вони одержать як компенсацію. Розробники кажуть, що стартові будинки бажано будувати в межах того ж району чи мікрорайону. Водночас у Мінрегіоні зауважують, що пропонувати житло для розселення мешканців можна в межах населеного пункту. Втім, інвестор, щоб домовитися з мешканцями, буде мати право купити їм житло як в старому, так в новому будинку в будь-якому районі міста.

Поки що пропонується обмінювати старе житло на нове за таким принципом: кількість кімнат, площа квартири в старому будинку повинна дорівнювати такій самій кількості та площі в новому. Незалежно від кількості прописаних у квартирі мешканців.

Щоб не постраждали інтереси черговиків на отримання житла, їхнє питання пропонується вирішувати окремо від тих, хто не стоїть на квартирному обліку. Ця категорія отримуватиме нові помешкання, виходячи з нормативів на кожного прописаного на день, коли було ухвалено рішення про проведення реконструкції. Таким чином, спроби масової реєстрації всіх далеких родичів в будинку під знос не матимуть економічного сенсу.

Наразі масової перебудови кварталів ніхто не планує. Адже у бюджетах міст для цього замало коштів. Однак закон може встановити правила взаємовигідних стосунків між мешканцями застарілих будинків та інвесторів-забудовників.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися