Фото Адміністрації Президента
Україна

Порошенко дав свідчення у суді у справі держзради Януковича

21 лютого 2018, 17:23
0
0
Сподобалось?
0

Оболонський райсуд Києва провів допит Президента України у справі про держзраду Віктора Януковича.  Процес відбувався за допомогою відеозв’язку. Адвокати Віктора Януковича поставили Петру Порошенку близько 20 питань. Більшість з них не стосувалася суті справи. Однак Порошенко засвідчив, що був прямим свідком присутності  у Криму російських військових та провокаторів, адже відвідав півострів у 2014 році, коли РФ запустила там механізм анексії.

Головуючий суддя Владислав Дев’ятко неодноразово попереджав захист Януковича, що питання потрібно ставити по суті й відхилив частину з них. А згодом і взагалі достроково припинив допит після того, як адвокат Януковича Віталій Сердюк запитав Порошенка, чому під час його нещодавньої відпустки на Мальдіви ніхто не ухвалив жодного рішення про його самоусунення. Очевидно, що це було чергове провокаційне питання, яке не мало відношення до подій 2014 року, коли Віктор Янукович з допомогою російських військових втік до РФ, залишивши Україну у небезпеці.

У прокуратурі теж вважають, що захист Януковича свідомо зірвав допит Порошенка, задаючи незмістовні питання.

«На нашу думку, висунуті Віктору Януковичу обвинувачення повністю підтверджуються доказами сторони обвинувачення, які були досліджені під час судових засідань і підтверджуються показами свідків та висновками експертів», – зазначив Кравченко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися