Податкова оштрафувала голову «Нафтогазу» на понад 8 мільярдів гривень!
Україна

Податкова оштрафувала голову «Нафтогазу» на понад 8 мільярдів гривень!

1 березня 2018, 17:43
0
0
Сподобалось?
0

Абсурдна ситуація склалася між НАК «Нафтогаз» те Державною фіскальною службою. Енергетична митниця ДФС виписала керівнику державної компанії Андрію Коболєву штрафи на загальну суму 8,3 мільярда гривень, які він повинен сплатити протягом 15 діб.  

«А ось і привітання з перемогою в Стокгольмі, яке я сьогодні отримав від Державної фіскальної служби України: два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 млрд грн», - написав Коболєв у «Фейсбуку».

Підстава, зазначена в тексті постанови, «не забезпечив можливість подання додаткової митної декларації з повним пакетом товаросупроводжуючих документів».

«Реальна причина – відмова «Нафтогазу» оформлювати та оплачувати природний газ, який ВАТ «Газпром» контрабандно постачав на тимчасово окуповані території Донецької та Луганських областей. Саме тому ми досі й не можемо надати весь пакет документів, оскільки не будемо платити за газ, який не замовляли і не споживали, але на якому наполягає Газпром», – зазначив Андрій Коболєв.

На ситуацію уже відреагував керівник фіскальної служби України Мирослав Продан. Він також залишив повідомлення у «Фейсбуку», пообіцяв розібратися, з’ясувати підстави для такого рішення і звернувся до Андрія Коболєва: «Андрій Коболєв, не переживай! Рішення ДФС буде таким же справедливим, як і рішення Стокгольмського арбітражу».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися