В Україні вводяться в обіг монети вартістю 1, 2 гривні
Україна

В Україні вводяться в обіг монети вартістю 1, 2 гривні

27 квітня 2018, 10:50
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні,  27 квітня 2018 року Національний банк України ввів у обіг монети номінальною вартістю 1 і 2 гривні,- повідомляє прес-служба відомства.

 Ці монети перебуватимуть в обігу разом із монетами номіналом 1 гривня старого зразка й банкнотами номіналами 1 та 2 гривні попередніх років виготовлення і є дійсним платіжним засобом на території України. Водночас Національний банк припиняє друкувати банкноти номіналом 1 та 2 гривні. З часом монети повністю замінять зношені та пошкоджені банкноти.

 Першу партію нових монет у кількості понад 7 млн штук кожного номіналу розподілено між підрозділами Національного банку України для подальшого розподілу між банками України, які в свою чергу забезпечать українців новими монетами.

 Загалом у цьому році буде відкарбовано близько 140 млн монет номіналом 1 гривня та 145 млн монет номіналом 2 гривні, які мають забезпечити потреби економіки в цих номіналах та поступову заміну зношених банкнот номіналами 1 та 2 гривні

 Нові монети – невеликі за розміром, легкі, не обтяжуватимуть гаманців. Вони виготовлені зі сталі з гальванічним покриттям, що дає можливість знизити вартість їх виготовлення.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися