Волинян попереджають про можливе шахрайство щодо біометричних паспортів
Україна

Волинян попереджають про можливе шахрайство щодо біометричних паспортів

10 травня 2018, 13:48
0
0
Сподобалось?
0

Міграційна служба  України у Волинській області попереджає про можливе шахрайство під час виготовлення біометричних паспортів. Це пов’язано з тим, що   ажіотажний попит на паспорт громадянина України для виїзду за кордон та затримка їх видачі створили умови для шахраїв й ділків, які намагаються заробити на виготовленні цих  документів, -повідомляє прес-центр відомства у  Facebook.
Міграційна служба всіма доступними засобами (медіа, сайт, фейсбук, оголошення на стендах тощо) попереджає громадян про можливі затримки та спільно з Поліграфкомбінатом «Україна» намагається йти на зустріч всім без винятку громадянам, які звертаються із клопотаннями про пришвидшення виготовлення паспортів.
Однак, в мережі Інтернет можна знайти безліч оголошень про послуги з «прискорення» оформлення закордонного паспорта, або ж з його оформлення навіть без присутності заявника. Оформлення закордонного паспорта без присутності заявника є неможливим, оскільки під час подання заяви здійснюється фотографування особи та сканування відбитків пальців рук.
За будь-яких обставин громадянам в жодному разі не слід користуватися послугами будь-яких посередників, паспорт (як закордонний, так і ID-картку) можна оформити винятково в одній з трьох установ – підрозділ міграційної служби, центр надання адміністративних послуг або паспортний сервіс.

Вартість оформлення біометричного закордонного паспорта залежить від обраного терміну його оформлення.
 Зазвичай заяви на оформлення біометричних закордонних паспортів розглядаються до 20 робочих днів. У такому випадку його вартість становитиме 557 грн 32 копійки.
 Термін оформлення закордонного паспорта за заявою особи, яка його оформлює, може бути скорочений до 7 робочих днів. У такому разі вартість закордонного паспорта становитиме 810 грн 32 копійки.
Сплатити адміністративний збір за оформлення закордонного паспорта можна у банківському відділенні у терміналах у відділеннях Державної адміністративної служби або центрах надання адміністративних послугта за допомогою банківської платіжної системи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися