Турецьке обладнання допоможе боротися з короїдом
Україна

Турецьке обладнання допоможе боротися з короїдом

18 травня 2018, 17:55
0
0
Сподобалось?
0

У Харкові відкрито  лабораторію для боротьби зі шкідниками лісу. Сучасна лабораторія, надана Генеральним директоратом лісового господарства Туреччини, буде працювати в державному спеціалізованому лісозахисному підприємстві «Харківлісозахист». За її допомогою відтепер в Україні використовуватимуть біологічний метод вирощування і випускання хижих комах, які і знищуватимуть короїдів, -інформує Державне агентство лісових ресурсів України.

«Нашестя короїда в лісах спостерігається протягом останніх років. Хімічних ліків проти таких шкідників і захворювань на сьогодні немає. Лісівники можуть лише вживати певних заходів з підвищення стійкості лісів та зменшувати ризики їх пошкодження комахами та хворобами. Єдиним методом боротьби з цим жуком є вчасне вирубування свіжезаселених дерев, поки жук ще не вилетів із них», - повідомив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар, який разом із Почесним консулом Турецької Республіки в місті Харкові Володимиром Білим взяв участь у відкритті лабораторії.

Працівники Харківлісозахисту підкреслили, що за допомогою лабораторного обладнання вирощуватимуться два види комах-хижаків, які потім випускатимуть у ліс як елемент інтегрованого захисту лісу проти короїдів.

Масова деградація соснових насаджень вперше спостерігалась у 2011 року на Житомирському Поліссі, звідки поширилась на інші регіони, а з 2018 року масове, так зване «короїдне» всихання, вже дійшло до соснових насаджень Сумської та Харківської областей.  Б’ють на сполох котрий рік і лісівники Волині.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися