У Києві буде пам’ятник Іллі Муромцю
Україна

У Києві буде пам’ятник Іллі Муромцю

28 травня 2018, 12:40
0
0
Сподобалось?
0

 На Старокиївській горі відкриють нові сходи від Пейзажної алеї до урочища Гончарі-Кожум’яки, а в середині літа встановлять пам’ятник Іллі Муромцю в парку його імені.

Про це міський голова Віталій Кличко заявив під час заходів з нагоди Дня Києва на Хрещатику, – повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Для створення пам'ятника скульптору Володимиру Журавлю позує український спортсмен Василь Вірастюк, неодноразовий чемпіон світу в силовому багатоборстві.

Висота скульптурної композиції буде приблизно 15 метрів. Як повідомив Володимир Журавель, сама фігура богатиря буде заввишки 4 метри і відлита з бронзи.

«Київ – по-справжньому європейське місто, в якому хочеться жити, працювати, розважатися та пов’язувати з ним свої мрії та майбутнє», – сказав Кличко.

Міський голова  також нагадав, що рік тому на Оболоні відкрили парк «Наталка», який він назвав «золотим стандартом» зелених зон столиці. Також після реконструкції відкрили історичний Київський велотрек, реконструювали світломузичний фонтанний комплекс на Майдані, оновили пішохідну зону на Поштовій площі.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися