СБУ інсценувала вбивство опозиційного російського журналіста, щоб нейтралізувати операцію російських спецслужб
Україна

СБУ інсценувала вбивство опозиційного російського журналіста, щоб нейтралізувати операцію російських спецслужб

31 травня 2018, 09:49
0
0
Сподобалось?
0

Співробітники Служби безпеки України попередили замовне вбивство спецслужбами РФ російського журналіста Аркадія Бабченка. Про його розстріл перед власною квартирою правоохоронці повідомили у вівторок ввечері. За легендою, Бабченко отримав три кулі у спину. Однак наступного дня на брифінгу голови СБУ Василя Грицака, генпрокурора Юрія Луценка та керівника Нацполіції Сергія Князєва Аркадій Бабченко постав перед громадськістю живим та неушкодженим.

Оперативники СБУ встановили, що до організації вбивства причетні російські спецслужби, які намагаються навіть закордоном знищувати неугодних режиму в РФ громадських активістів та журналістів, котрі публічно критикують діючу владу РФ. Спецслужби РФ завербували громадянина України «Г», який займався підбором виконавців для виконання «вироків» російським опозиціонерам. Зрештою організатор за 30 тисяч доларів запропонував своєму знайомому учаснику АТО вбити журналіста Аркадія Бабченка. «Г» передав виконавцю завдаток 15 тисяч доларів США та отримане від російських спецслужб досьє на Бабченка, в яке входили дані про особисте життя, персональні дані на журналіста, дружину, батьків та дітей, номери їх телефонів та банківські рахунки, акаунти у соціальних мережах, паспортні дані. Паралельно організатор мав закупити за гроші з Росії зброю в зоні АТО та створити мережу схронів на Київщині.

Служба завчасно отримала інформацію про підготовку замаху на життя Аркадія Бабченка та пошуки виконавців вбивства. А щоб закріпити докази участі російських спецслужб вирішено було провести інсценування злочину. Цікаво, що вже за годину після першого інформаційного повідомлення про замах на життя Бабченка слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу. Росіяни почали вимагати від України швидкого розслідування «вбивства російського громадянина», у тому числі на засіданні Радбезу ООН.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися