МОЗ неефективно використало бюджетні кошти на лікування онкохворих за кордоном
Україна

МОЗ неефективно використало бюджетні кошти на лікування онкохворих за кордоном

5 червня 2018, 17:00
0
0
Сподобалось?
0

286 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених для лікування онкохворих за кордоном, МОЗ використало неефективно. Ще 24 мільйони гривень - використані з порушенням законодавства. Про це заявив Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан,- повідомляє прес-служба відомства.

За словами Валерія Пацкана,зараз  виникає низка непорозумінь навколо проведеного аудиту, попри конкретні факти та цифри. «Зокрема, Рахункова палата констатувала відсутність укладання двосторонніх угод з медичними зарубіжними закладами, брак належних розрахунків вартості послуг з лікування, не був проведений аналіз цін вартості лікування при виборі медзакладів, а також відсутня оцінка якості та результативності лікування та низка інших недоліків. «Якщо говорити в цілому, то у 2016 та 2017 роках понад 31 відсоток перевірених коштів, що виділялися для лікування онкохворих за кордоном, були використані з порушеннями чи не економно. А це - людські життя», - сказав Валерій Пацкан. 

Крім того, додав він, за ці два роки, через неефективні рішення МОЗ, не використано майже 200 млн грн. Він додав, що аудит був розпочатий ще попереднім складом Рахункової палати, а нинішній склад - його завершував. «Ми взяли зобов'язання - не замовчувати та не приховувати жодного факту нецільового використання коштів», - додав голова Рахункової палати.

Він наголосив, що, наразі, в першу чергу, необхідно думати про порятунок життів онкохворих українців та максимально спростити доступ до їх лікування за кордоном. «Тому тут слід відкинути емоції та керуватися лише інтересами людей, які вкрай потребують допомоги держави у лікуванні», - додав Голова Рахункової палати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися