Трамп і Кім Чен Ин домовилися про ядерне роззброєння на корейському півострові
Україна

Трамп і Кім Чен Ин домовилися про ядерне роззброєння на корейському півострові

12 червня 2018, 14:19
0
0
Сподобалось?
0

Лідер КНДР Кім Чен Ин зобов'язується до «повної денуклеаризації Корейського півострова» у спільному документі, підписаному з президентом СЩА Дональдом Трампом.

Про це свідчить текст документу, підписаного в Сінгапурі, повідомляє «Європейська правда».

Подібні зобов’язання лідер КНДР вже брав на себе в переговорах з Південною Кореєю. Як відомо, наприкінці травня Пхеньян ліквідував свій полігон для ядерних випробувань.

ВВС також наводить чотири ключові пункти із підписаного лідерами США та КНДР документу:

- Сполучені Штати та КНДР зобов'язуються встановити нові відносини США-КНДР відповідно до бажання народів обох країн досягти миру та процвітання.

- Сполучені Штати та КНДР об'єднають свої зусилля із створенню тривалого та стабільного мирного режиму на Корейському півострові.

- Знову підтверджуючи Декларацію від 27 квітня 2018 року, підписану у Панмунджоні (між лідерами КНДР та Південної Кореї, - ред.), КНДР зобов'язується докласти зусиль для повної денуклеаризації Корейського півострова.

- Сполучені Штати та КНДР зобов'язуються проводити роботи із пошуку останків військовополонених, включаючи негайну репатріацію тих, кого вже ідентифікували.

«Президент Трамп зобов'язався забезпечити гарантії безпеки КНДР, а голова Кім Чен Ин підтвердив свою тверду і непохитну прихильність до повної денуклеаризації Корейського півострова», - йдеться у документі.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин підписали спільний документ за підсумками історичного саміту у Сінгапурі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися