Кабмін дозволив поліцейським  контролювати митників
Україна

Кабмін дозволив поліцейським контролювати митників

21 червня 2018, 14:20
0
0
Сподобалось?
0

Кабінет Міністрів України в рамках експерименту для підвищення митних надходжень розширив повноваження поліцейських із контролю над митниками.  Постанова  опублікована в "Урядовому кур'єрі" і вже сьогодні (21 червня) набула чинності, -повідомляє  Interfakc-Україна.

"Поліцейські мають право цілодобово перебувати в зонах митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон та в інших місцях митної території України, в яких органи Державної фіскальної служби здійснюють митні формальності, з метою виявлення фактів порушення митних правил", - зазначено в документі.

Згідно з ним поліцейські та службові особи Міністерства внутрішніх справ також отримали право доступу до автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор-2006". Протягом найближчого тижня ДФС має визначити порядок надання поліцейським і службовим особам МВС доступу до системи "Інспектор-2006". Постанова регламентує  термін експерименту- до кінця нинішнього року.

Згідно з документом, Кабмін також зобов'язав МВС і ДФС подавати щомісячні звіти про хід експерименту, починаючи з 1 вересня цього року, а також пропозиції щодо законодавчих змін за результатами експерименту.

Досі основний контроль над дотриманням законності на митниці здійснювала Служба безпеки України.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися