Рада зробила перший крок: 10 років за п'яне водіння
Україна

Рада зробила перший крок: 10 років за п'яне водіння

4 липня 2018, 12:20
0
0
Сподобалось?
0
Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект № 7064 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах", спрямований на посилення відповідальності за водіння у нетверезому стані.

За відповідне рішення проголосували 240 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, метою законопроекту є посилення  кримінальної відповідальності за вчинення злочинів з порушенням правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів.

Зокрема, пропонується, що за такі правопорушення, вчинені особою у стані алкогольного сп’яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів, карати позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк десять років.

Також документом передбачено, що особа, позбавлена права керувати транспортним засобом керувала ним, каратиметься позбавленням волі на строк п’ять років з позбавленням права керувати транспортними засобами пожиттєво.

Проектом закону, крім того, передбачається доповнити закону "Про основи національної безпеки України" новими положеннями щодо визначення загрози національній безпеці від зростання аварійності, у тому числі й через те, що водії у стані алкогольного сп’яніння сідають за кермо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися