Поліція отримала доступ до митної бази і відловлюватиме «прострочені» «євробляхи»
Україна

Поліція отримала доступ до митної бази і відловлюватиме «прострочені» «євробляхи»

5 липня 2018, 09:40
0
0
Сподобалось?
0

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів, патрульній поліції розширили повноваження щодо відстеження строків перебування в Україні автомобілів на іноземних номерах і застосування санкцій щодо порушників режиму тимчасового ввезення або транзиту. Правоохоронці отримали доступ до митних баз «Інспектор-2006», де міститься інформація про всі автомобілі, які перетинають кордон. У ній також зазначено спосіб ввезення авто: транзит або тимчасове перебування на рік (у такому випадку транспортний засіб потрібно поставити на облік у сервісному центрі МВС не пізніше, ніж через 90 діб). Останню норму більшість власників «євроблях» ігнорували, адже у поліції не було важелів впливу – патрульні просто не мали повноважень і змоги встановити час перебування авто в Україні.

Як зазначає інформаційно-аналітична група AvtoConsulting, інформацію про порушників термінів перебування авто на єврономерах в Україні поліцейські уже вносять у систему «Рубіж», яка вміє зчитувати та аналізувати номер проїжджаючого автомобіля. Після цього правоохоронці мають законні підстави зупиняти машини і карати водія. За допомогою «Рубежу» патрульні зупинятимуть саме порушників, а не іноземців, хто перебуває в Україні в рамках чинного законодавства. Перший раз за порушення термінів передбачено штраф 255 гривень, але повторне таке порушення тягне за собою позбавлення права керування на строк 3-6 місяців і конфіскацію авто.

Є чимало машин, які, всупереч передбаченому порядку, не вивозилися за кордон по кілька років. За цей час їх зняли з обліків у країнах, де вони були зареєстровані. Тож легалізувати таке авто уже не можливо. Для власників таких транспортних засобів єдиний вихід – здати автомобілі на запчастини.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися