Порошенко завтра у Польщі відкриє Меморіал пам’яті українців
Україна

Порошенко завтра у Польщі відкриє Меморіал пам’яті українців

7 липня 2018, 16:57
0
0
Сподобалось?
0

Завтра, 8 липня, Президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Республіки Польща на запрошення української громади цієї країни. Про це повідомляє  УНІАН з посиланням на  прес-службу Президента.

 Програмою візиту передбачено відвідання села Сагринь Люблінського воєводства, де Порошенко відкриє Меморіал пам’яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році. Президент України візьме участь у богослужінні за загиблими українцями, а також зустрінеться з представниками української громади Польщі. Порошенко також відвідає Волинську область з метою участі у заходах із вшанування пам’яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років.

 Як відомо, Сагринь - це польське село Грубешівського повіту Люблинського воєводства, у межах етнічної української території Холмщина. Українських мешканців Сагрині було знищено підрозділами Польської Армії Крайової та Батальйонів Хлопських 10 березня 1944 року. На православному цвинтарі у Сагрині споруджено пам'ятний хрест, на монументі викарбувані прізвища 660 українців, які вдалось встановити.

 Водночас на офіційному сайті глави Польської держави повідомляється, що у неділю, 8 липня, президент Республіки Польща Анджей Дуда відвідає Україну. Зазначається, що Дуда, зокрема, відвідає місцевість на Волині, де було розташоване знищене українськими націоналістами польське село, і на кладовищі покладе вінок на безіменну братську могилу – місце поховання убитих поляків. 11 липня у Польщі відзначають Національний день пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися