Війська отримали на озброєння нову РЛС «Малахіт»
Україна

Війська отримали на озброєння нову РЛС «Малахіт»

1 серпня 2018, 10:32
0
0
Сподобалось?
0

Холдингова компанія «Укрспецтехніка» в межах виконання державного контракту передала Збройним Силам України радіолокаційну станцію «Малахіт». Це РЛС метрового діапазону, яку вирізняє цифрова обробка сигналів, сумісність із сучасними АСУ, а також висока стійкість до різноманітних перешкод. Якщо попередні покоління РЛС могли виявити летючий об’єкт, який знаходиться не ближче ніж за 5 км від антени, то зона виявлення цілей у «Малахіта» становить 2,5 км. При цьому робоча дальність виявлення повітряних цілей збільшилася до 400 км.

Про це пише «Народна армія».

РЛС «Малахіт» може ефективно виявляти цілі як на морських просторах, так і на суходолі, тоді як аналоги іноземного виробництва, наприклад, білоруська РЛС «Восток-Э» має меншу робочою дальність і нездатна працювати над водними поверхнями. Схожа РЛС є й на озброєнні армії США, але має меншу дальність виявлення повітряних цілей — близько 360 км.

Розробники цієї РЛС відійшли від розміщення антенної системи та поста контролю на одному автомобільному шасі. Хоча таке компонування і підвищує мобільність станції, проте наражає на небезпеку персонал, що обслуговує РЛС. Адже в разі знищення ворогом випромінювальної антени він також потрапить у зону ураження. Тому фахівці «Укрспецтехніки» передбачили й виносний варіант розміщення антени, коли вона перебуває на певній відстані від апаратної кабіни.

Цією РЛС можна управляти як безпосередньо з автомобіля, так і на відстані від нього завдяки створенню виносного робочого місця, яке може перебувати на відстані одного кілометра від «Малахіту». Завдяки цьому персонал станції знаходиться у відносній безпеці й може уникнути виявлення своєї позиції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися