До такого стану довели дитину
Україна

Рідного сина морив голодом… депутат?

13 вересня 2018, 09:56
0
0
Сподобалось?
0

У майже чотири рочки хлопчик важив як піврічне дитя

Історія про цю бідолашну дитину облетіла Україну. У Кіровоградській області з родини депутата забрали в лікарню хлопчика, який мав критично малу масу тіла. У чотири рочки він важив менше восьми кілограмів – як піврічний малюк. Медики засвідчили: ще кілька днів, і дитя могло померти. І все тому, що його майже не годували. Та поки в лікарні рятували життя дитині, батько почав бити у всі дзвони, що на нього зводять… наклеп!

Малюка знайшли у засохлому лайні

Кіровоградщина гуде вже цілий місяць. Бо на початку серпня голова багатодітної родини, депутат районної ради пан Олександр повідомив медичку, що син Влад почав втрачати вагу. Наступного дня вона разом з лікарем відправилася додому до чоловіка. Однак їх у хату не пустили. Розуміючи, що може статися біда, медики вирішили підключити соціальні служби. Але і їм батьки дверей не відчинили. Тож до дитини «проривалися» з правоохоронцями. І Владика таки… винесли. Усього обмазаного лайном, яке давно засохло, зокрема й на личку. Худенького і знесиленого настільки, що у майже чотири рочки він не міг самостійно йти!

– Дитина втратила п’ятдесят відсотків маси тіла, – розповідають у Кіровоградській обласній дитячій лікарні. – Це критично мала вага. Дитя було виснажене, саме не сиділо, мало рухало ручками-ніжками. Та й стояти на вагах самостійно не могло – трималося ручкою за стіночку і за ваги.

Медики в оцінці стану хлопчика категоричні: аби довести дитину до такого, її вкрай погано годували не один місяць!

Нагадував  в’язня концтабору

Фото Владика з лікарні облетіли усі центральні засоби масової інформації. Дитя зі знімка нагадує в’язня концтабору чи маля часів голодомору. Виперті реберця жахають, кістляві ручки-ніжки викликають сльози. Він тендітними пальчиками запихає до рота хлібний м’якуш. Серце крається: невже сьогодні можна настільки виснажити свою здорову дитину? В час, коли від асортименту продуктів ламаються полиці магазинів, коли селяни сіють усе – від кропу до хліба?

Коментуючи стан сина, батько одразу назвав кілька причин, через які, на його думку, дитина почала стрімко худнути:

– Увесь негатив, що вилився у засоби масової інформації, є однобоким і неправдивим. Коли дружина була вагітна Владиком, у неї нібито діагностували туберкульоз. Її лікували кілька місяців. Діагноз не підтвердився. У тій лікарні народився наш синочок. Я бачив, як йому кололи якісь препарати, і ми письмовою заявою заборонили це робити. То може бути наслідок.

Медики ж категорично заперечили таку версію. Запевняють, жодних невідомих, «експериментальних» ін’єкцій дитині не робили. Тоді батько послався на інше – що була неймовірна спека. Мовляв, від того син почав втрачати вагу. Але і це виглядає неправдоподібно. Нарешті чоловік звинуватив владу. Що скандал навколо його сім’ї розбурхали штучно, що це… політична розправа над ним, членом Радикальної партії.

Їв лише хліб, запивав водою?

Правдиву відповідь своєю поведінкою дав сам малюк. Усю дорогу, коли його везли з дому в лікарню, в дорослих він просив тільки одного – хлібчика! Коли пізніше з Владиком працювали психологи, він не зміг пригадати жодного іншого продукту, який їв. Склалося враження, що йому давали лише хліб та воду. Це були найкращі делікатеси? Що таке цукерка, взагалі не знав… Хоч батько й окремі його захисники запевнили, що ця дитина, як і її старші сестри, харчується добре, три-чотири рази на день. Що їдять банани, супи-борщі, вітаміни. Однак, дивлячись на страшне фото дитини з лікарні, віри таким словам не ймеш.

Коли розгорівся скандал, родина виїхала із села, а компетентні служби з’ясували, що мати Владика Наталія уже була позбавлена батьківських прав на трьох дітей, народжених з іншим чоловіком. Бо за ними теж не дивилася як слід. Олександр запевняє, що дізнався про це після одруження. Проте такий факт його не насторожив.

– На підставі матеріалів, які ми зібрали з органів опіки, сільської ради, інших служб, комісія з питань захисту прав дітей одноголосно прийняла рішення про вилучення дітей із сім’ї. У будинку, де вони жили, відсутнє водопостачання, немає елементарних засобів для гігієни. Діти занедбані, брудні, з педикульозом, мають занижену вагу. У лікарні їх обстежують, роблять відповідні аналізи, щеплення, – повідомив голова Новоукраїнської райдержадміністрації Віктор Самойленко.

При цьому він заявив, що комісія принципово проти того, щоб позбавляти батьківських прав голову родини та його дружини. Їм дають шанс виправитися.

***

Тим часом Владик за місяць у лікарні вже подвоїв вагу. Він із задоволенням їсть каші, супи, м’ясне. Апетит має добрий. Виходить, від міфічних болячок у людських умовах і догляді без батьків хлопчик вже зцілився? Дитина більше не випрошує шкоринку хліба як найкращий делікатес і не худне від спеки…

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися