Порошенко позивається проти ВВС
Україна

Порошенко позивається проти ВВС

23 вересня 2018, 14:28
0
0
Сподобалось?
0

Президент України звернувся до суду з позовом проти британської телевізійної корпорації ВВС за наклеп. Йдеться про матеріал, у якому стверджується, що Петро Порошенко через посередника заплатив за зустріч зі своїм американським колегою Дональдом Трампом, яка відбулася у червні 2017 року. Особистий адвокат президента США Майкл Коен нібито отримав за це від 400 до 600 тисяч доларів. В Адміністрації президента України вимагали від телевізійників вибачень та спростування інформації, однак у ВВС відмовилися це робити. Скандальний матеріал досі є у доступі на сайті британської телекомпанії.

Зрештою, 3 вересня британська юридична компанія Atkins Thompson, яка представляє інтереси Порошенка, підготувала позов до суду.

Як повідомляє «Радіо Свобода», у документі зазначено,що британський суспільний мовник розглянув у «зневажливий і нахабний спосіб» скаргу Петра Порошенка стосовно вищезазначеного матеріалу.

У позові йдеться, що статтю ВВС прочитали «мільйони читачів в цій країні і за її межами».​ Крім того, інші ЗМІ поширили опубліковану суспільним мовником інформацію.

У документі наведені текст новини, опублікованої на сайті ВВС та розшифровка програми вечірніх новин на каналі BBC One, на якій кореспондент Пол Вуд повторив ці твердження.

Представники Порошенка заявляють, що президент «зазнав серйозної репутаційної шкоди, пережив суттєвий стрес та збентеження», а публікація завдала збитків не тільки іміджу президента, але і його репутації політика та підприємця.

Адвокати президента вимагають від суду зобов’язати BBC визнати інформацію у публікації неправдивою. Також утриматись від подальшого поширення аналогічних матеріалів, компенсувати збитки та судові видатки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися