Росіяни поранили українського прикордонника лазером
Україна

Росіяни поранили українського прикордонника лазером

4 жовтня 2018, 10:16
0
0
Сподобалось?
0

Ввечері на блокпосту першого рубежу «Мар’їнка», в межах дорожнього коридору Донецьк-Курахово, військовослужбовець Державної прикордонної служби України отримав бойове травмування від лазерної зброї. Прикордонник спостерігав за тимчасово окупованою територією України задля виявлення розвідувально-диверсійних груп бойовиків. Близько 17 години, спостерігаючи в оптичний прилад, він побачив яскравий спалах жовтого кольору з боку ворожого укріплення та відчув різкий біль в очах.

Військовослужбовця терміново доставили у військовий госпіталь у місто Покровськ. Лікарі-офтальмологи діагностували опік сітківки правого ока в наслідок ураження лазерним променем. В подальшому прикордонника гелікоптером ЗСУ відправили на лікування у Дніпро. Наразі відомо, що військовослужбовець втратив працездатність правого ока на 80%, лікарі роблять все можливе, щоб врятувати зір.
Це вже п'ятий випадок використання російськими найманцями забороненої лазерної зброї спеціального призначення. Протягом 2016-2018 років ще чотири військовослужбовця Державної прикордонної служби України отримали подібні травмування різного ступеня важкості.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися