Мін’юст скасував перереєстрацію будівель Почаївської лаври
Україна

Мін’юст скасував перереєстрацію будівель Почаївської лаври

24 листопада 2018, 09:45
0
1
Сподобалось?
1

Cпоруди Почаївської лаври перебувають у державній власності, однак передані в оренду Московському патріархату аж до 2052 року рішенням реєстратора. Мова про два великі собори, монастирські келії, архієрейський будинок загальною площею більше як 7 тисяч квадратних метрів. У 2003 році, за часів прем’єра Віктора Януковича, споруди Почаївської лаври були вилучені зі складу Кременецько-Почаївського заповідника. І лише у 2018 році Міністерство культури доручило державному заповіднику їх повернути. Заповідник першим звернувся до реєстратора з претензією на споруди Лаври, але святині дісталися Московському патріархату. Тоді представник звернувся зі скаргою на незаконні дії у Мін’юст. Тат вивчили ситуацію й вирішили скасувати незаконну перереєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври. Про це повідомила перший заступник Міністра юстиції Олена Сукманова.

За її словами, члени спеціальної комісії дійшли висновку, що реєстратор здійснив державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври (Успенського собору, Троїцького собору, монастирських келій, архієрейського будинку, дзвіниці, надбрамного  корпусу) з порушеннями вимог чинного законодавства. 

«Саме тому це рішення про державну реєстрацію було скасоване, а державному реєстратору, який його здійснив, блоковано доступ до державного реєстру речових прав на нерухоме майно», - зазначила перший заступник Міністра юстиції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися