За неоформлену автівку з іноземною реєстрацією передбачено штраф
Україна

За неоформлену автівку з іноземною реєстрацією передбачено штраф

27 листопада 2018, 11:23
0
0
Сподобалось?
0

Якщо термін транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією перевищить  30 діб, власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду. Про це повідомив директор Департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії ДФС Василь Поїзд,- інформує прес-служба ГУ ДФС Волині.

«На сьогодні відповідальність за порушення митних правил під час  ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією поки що не змінюється і протягом 180 днів буде такою ж, як і передбачалося раніше. Проте через 180 днів, після набуття чинності закону, такі пільгові умови скасовуються і вступають у дію нові санкції щодо порушення вказаних митних правил», – зазначив Василь Поїзд.

Крім того, за його словами, до Національної поліції України в автоматизованому режимі буде передаватись інформація про терміни тимчасового ввезення та транзиту автомобілів та осіб, які їх ввезли. Також Нацполіція матиме дані про транспортні засоби особистого користування, що перебувають на території України з порушенням термінів  тимчасового ввезення та/або транзиту.

Василь Поїзд розповів, що за новим законом поліцейські мають право зупиняти транспортні засоби у разі наявності інформації про порушення термінів  державної реєстрації та перебування на території України. За порушення складатиметься адміністративний протокол .

Так, за керування транспортними засобами, щодо яких порушено терміни  їх тимчасового ввезення та/або транзиту, використання таких транспортних засобів для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні, передача у володіння, користування або розпорядження особам, які не ввозили такі транспортні засоби на митну територію України або не поміщали в митний режим транзиту, передбачено штраф в розмірі 8 500 грн. При повторному правопорушенні – 17 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на  рік та з оплатним вилученням транспортного засобу.  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися