Єпископам УПЦ МП заборонили брати участь в Об'єднавчому соборі
Україна

Єпископам УПЦ МП заборонили брати участь в Об'єднавчому соборі

7 грудня 2018, 19:25
0
0
Сподобалось?
0

УПЦ ПМ "не благословляє" своїх представників брати участь в Об'єднавчому соборі 15 грудня. Про це повідомляє повідомляє  Укрінформ з посиланням на  інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

"Священний синод Української православної церкви, засідання якого відбулося 7 грудня 2018 року в Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі під головуванням Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, наголосив, що Константинопольський Патріарх не має жодного канонічного права скликати будь-яке зібрання в Україні", - йдеться у повідомленні.

В УПЦ МП назвали запланований Об’єднавчий собор "незаконним зібранням", оскільки в ньому братимуть участь представники, за їхніми словами, "розкольницьких угруповань".

"У зв’язку з цим та на підставі постанови Собору єпископів від 13 листопада 2018 року єпископату, духовенству, чернецтву і мирянам Української православної церкви брати участь у так званому Об’єднавчому соборі не благословляється", - зазначили в інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ МП.

Там додали, що "ніхто з числа священнослужителів чи мирян не уповноважується представляти Українську православну церкву на цьому зібранні".

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися